Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 6 Maja Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Maja czy nie banalny ten nasz jaśmin aż wstyd zaczynać o nim wiersz choć jakoś tęsknie dzisiaj zakwitł jakby sam w strofy chciał się wpleść w ów wyświechtany do cna temat bardziej niż róże albo bzy gdy pobłażliwie się uśmiechasz to twoje oczy mówią pisz byś z każdym słowem wonnej bieli mogła rozkwitnąć jeszcze raz lecz czy naprawdę chcesz rozgrzeszyć mój literacki marny smak 20
wierszyki Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja Jaśnie Jaśminie - takżeś napisać miał przecie Jaśmin z nazw nie od dzisiaj znany z arystokratycznego rodu, ale... przed przyzbą przy bramce i w rogu :-) 1
andreas Opublikowano 6 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja @wierszyki A Jan Izydor Sztaudynger napisał taką fraszkę: Źle wróżysz mi, jaśminie, bo wróżysz mi: Jaś minie... 2
Dagna Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja (edytowane) wdzięcznie ujęte, a Dama serca PL- a, niech rozkwita Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Maja przez Dagna (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja @andreas Rósł sobie u nas w ogrodzie, podwójny jaśmin przed oknem pokoju mojego taty. Mogę na rozkaz przywoływać ten obraz i zapach, po zamknięciu oczu. W wazonie nie żyje długo, ale w wierszu już tak, szczególnie, że znalazłeś mu oprawę w postaci poetyckiej. U mnie w domu, pachną w tej chwili konwalie. Wiem, że są trujące, kwiaty, liście, a nawet woda. Robi się z nich Strofantynę - teraz nie do zdobycia u nas :)
andreas Opublikowano 6 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja @Alicja_Wysocka U mnie na ranczo właśnie zaczyna rozkwitać, więc wkleiłem wierszyk odpowiednio do sytuacji. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja @andreas autor jak widać wielki kokiet swój marny smak chce rozgrzeszyć poezją wali tak jak młotem i to kowalskim wręcz konkretnym ja jestem prosty zwykły czlowiek jaśminu zapach mnie nie nęci bez co innego już nie powiem a wonność róż stale kręci :))) 1
andreas Opublikowano 6 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja @Jacek_Suchowicz Ostatnio wkleiłeś o bzie, więc ja dzisiaj dla równowagi w przyrodzie machnąłem o jaśminie.
Leszczym Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja @andreas Był jeszcze film Jasminum, naprawdę dobry :) 1
lena2_ Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja Uwielbiam zapach jaśminu, więc wiersz jak dla mnie:):)
Rafael Marius Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja @andreas Nie powodu obawiać się wydeptanych szlaków.
viola arvensis Opublikowano 7 Maja Zgłoś Opublikowano 7 Maja @andreas bardzo uroczo i miłośnie :) Aż zapachniało ...
andreas Opublikowano 8 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja @viola arvensis Dzięki. Ale z bliska trzeba wąchać ostrożnie, żeby pyłkiem noska nie pobrudzić. @Roma Dziwna rzecz, bo gdy pisałem ten wierszyk wcale nie byłem aktualnie zakochany.
Roma Opublikowano 8 Maja Zgłoś Opublikowano 8 Maja @andreas no to najwyraźniej ja jestem jakaś przeczulona, wiesz wiosna i te sprawy :) dobrego dnia
andreas Opublikowano 8 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja @Roma Nie jesteś przeczulona. Ja widocznie dobrze pamiętałem dawne miłości... 1
viola arvensis Opublikowano 8 Maja Zgłoś Opublikowano 8 Maja @andreas prawda. Mam jaśmin w ogrodzie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
- - - Opublikowano 9 Maja Zgłoś Opublikowano 9 Maja Promienny, kwitnący. Ma tylko jedną wadę - za szybko się kończy ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi