Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 5 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2025 (edytowane) Nie pytaj co słychać u mnie Bo u mnie się nic nie zmieniło Te same upadki i wzloty Ta sama zgubiona miłość Czas stale ucieka tak samo Lecz wcale już za nim nie gonię A życie zadaje wciąż ciosy Przed nimi się dawno nie bronię Raz klęczę, raz wstaję, raz biegnę Raz leżę i nie drgnę czas długi I spala mnie własne cierpienie I łez oczyszczają mnie strugi Ja ciągle ta sama, niezmienna Dziewczynka z zapałką i mieczem Rozpalam ogniki nadziei Lecz otchłań przy nodze się wlecze Nie pytaj co słychać dziś u mnie Niezmiennie śpiew ptaków, szum wody Z naturą zbratana, nią żyję A innym spod nóg zbieram kłody. Nie pytaj, nie pytaj kochanie Bo czy ma to jakieś znaczenia Gdy jutro się zerwę jak listek Niczego w tym życiu nie zmieniam Lecz wszystko mnie zmienia na dobre Na lepsze, być może, któż powie Wciąż unieść się pragnę na wietrze Co słychać? Niech on ci odpowie. Edytowane 4 Października 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 13
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2025 @viola arvensis Lubię Cię czytać, u Ciebie wszystko płynie i wiem w którą stronę, serdeczności :) 1
Gość Opublikowano 5 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2025 któż, nie którz Ulotnie, melodyjnie, o filozoficznym pogodzeniu się z życiem i nabraniu dystansu do niego. Otchłań jak kula u nogi, a może jak cień (ciemna strona jaźni), a może jak wierny pies (ruminacje o memento mori?) wydaje się błyskotliwa, chociaż podmiotka liryczna rozprasza się w swojej krzątaninie, czuje się w niej bezpiecznie.
lena2_ Opublikowano 6 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 Blaski i cienie życia...a jednak puenta nastraja optymistycznie, jeżeli wciąż jest nadzieja która wznosi:):) bardzo lubię Twoje wiersze:):) 1
viola arvensis Opublikowano 6 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @Alicja_Wysocka bardzo dziękuję, szczególnie za Twoją piękną wrażliwość. @Naram-sin dziękuje. Cieszę się, że zatrzymałeś się u mnie i napisałeś szczerze o wrażeniach z wiersza. To cenne. @lena2_ dziękuję serdecznie. Bardzo się cieszę, że dostrzegasz ten optymizm. @andreas dziękuję. Wiersz nie jest lekkie jak piórko, tym lepiej, że lekko się czyta ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @viola arvensis i na to nadejdzie czas kiedyś poczujesz że z wiatrem się bratasz zdziwiony uniesie cię lekko bo będziesz z innego już świata dziewczynka w twym sercu wciąż żyje wciąż nowe ci daje nadzieje to dobrze z naturą splatana nie złamie cię żadne cierpienie choć wokół jest stale to samo masz misję pracujesz się spełniasz dla innych tyś słońcem jest rano miłości promykiem ogrzewasz :)) 1
viola arvensis Opublikowano 6 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz ojejej, jakie to ładne i słodkie! Masz ci ten talent niewątpliwy :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciiiiiiiiiicho - wiem o tym Sułek :)))) ps może nie wiedzieć pan Sułek i pani Eliza byli radiową parą lat 70 Edytowane 6 Maja 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
viola arvensis Opublikowano 6 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz Cudownie. A jakie radio, jeśli można spytać ? 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 trójka - program 60 minut na godzinę Jacka Fedorowicza pan Sułek - Krzysztof Kowalewski pani Eliza -Marta Lipińska 1
Marek.zak1 Opublikowano 6 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 Pięknie. Wiersz płynie, kołysze melodią i pogodną akceptacją życia. Pozdrawiam. 1
viola arvensis Opublikowano 6 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @Marek.zak1 oo, dziękuje Marku. Bardzo mi miło.
viola arvensis Opublikowano 7 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2025 @Roma wspaniale. Zawsze to miłe, utożsamić się z wierszem.
M_arianne Opublikowano 7 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2025 @viola arvensis Co słychać? Niech wiatr Ci odpowie... Pozdrawiam. 1
Dagna Opublikowano 7 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2025 Spójny wiersz, melodyjnie napisany, pozdr. 1
viola arvensis Opublikowano 7 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2025 dziękuję! @Marianna_ Katarzyna i wszystko w temacie. Pozdrowienia.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @viola arvensis Tak, rzeczywiście bardzo ładne. Czytając, od razu wiadomo, kto był autorem. 1
viola arvensis Opublikowano 23 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2025 @Wędrowiec.1984 dziękuję. Zastanawiam się tylko czy to dobrze być tak charakterystycznym w pisaniu, że ktos inny rozpoznaje autora...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 23 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2025 @viola arvensis Oczywiście, że dobrze. To wręcz idealna sytuacja, ponieważ oznacza, iż wypracowałaś charakterystyczny i rozpoznawalny styl pisania, który jest Twoim literackim dowodem osobistym.
Rekomendowane odpowiedzi