castus Opublikowano 4 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 zakwita iluzja powieki podparte szynami żebrzą o krople snu czas małymi kłaczkami spływa po policzkach spazm bulimii uczuć oplata bandażem słów bezcielesność nadziei powstaje mumia bezcielesność nadziei oplata bandażem słów spazm bulimii uczuć po policzkach spływa czas małymi kłaczkami żebrzą o krople snu szynami powieki podparte zakwita iluzja
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Eeeeeeeeeeeeee... można mi było tego oszczędzić. "spazm bulimii uczuć" jest niedobry, tak samo "bandaż słów" i "bezcielesność nadziei". A nie byłoby prościej, gdyby po "powstaje mumia" dać przypis "i w odwrotnej kolejności czytać masz"?
Malwina Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Bardzo dobry wiersz, podoba mi się ten styl. Bogate słownictwo, głębokie i oryginalne metafory. Pozdrawiam :)
Wiktor Desiczewski Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja gdzieś widziałem wiersz napisany w podobny sposób ;) no ale nie o tym samym więc wybaczam hehe ale tak w sumie to Ci powiem, że mi się nawet podoba, z tym, że podobnie jak przedprzedmówca wywaliłbym takie te spazmy bulimii... wolę jak coś jest napisane po ludzku, bardziej do mnie wtedy trafia :P no ale to tylko moje zdanie pzdr wiktor
Piotr Sanocki Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Tiaa Pierwsze co mnie rozbawiło: "powieki podparte szynami" - no! To zasługuje na Nobla :) Takie coś na rozśmieszenie. Poza tym temat raczej jakiś taki bardziej zabawny. Pozdrawiam serdecznie
drewniane palce Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 uuuh, coś mi sie zdaje że ty za bardzo na siłe szukasz piłnych i orginalnych metafor. można by je sobie darować. tak jak możnaby tu zmienić te łzy, nie lubie ich, 'płynących po policzku'. jak dla mnie zbyt wysilone, i niepotrzebinie powtarza sie 'bezcielesność nadziei oplata bandażem słów spazm bulimii uczuć po policzkach' bo ani to łądne, an orginalne. to mogłoby być lepsze bo dokładnym dopracowaniu. usunięciu niektórych zwrotów, puentę możnaby zmodyfikować, ale widać że cośtam sie urodziło. musisz tylko sprecyzować, w odpowiedni sposób co. ja czekam na postępy i trzymam kciuki. pozdrawiam
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jak dla mnie super wiersz ! Pozdrawiam w nienajlepszym stanie...
Rekomendowane odpowiedzi