Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kasiaponiatowska Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Makijaż, robi się go codziennie. jednak po co? żeby wyglądać pięknie. Siedzimy wielokrotnie całymi godzinami, nakładamy podkład gąbeczką lub pędzlami, korektor, aby zakryć niedoskonałości i to nie tylko kiedy idziemy w gości. Bronzer sprawia, że szczuplej wyglądamy, różem kolorek buzi wypełniamy. Rzęsy robimy nieraz sztuczne lub kupujemy świetne tusze, aby były takie piękne oraz długie, a na usta nakładamy błyszczyk lub konturówkę. Każdego dnia rutyną są upiększenia, które najpierw są, a potem ich nie ma... Pozostaje mi o jedną tylko rzecz spytać. Skoro tak się staramy, po co go zatem zmywać? Oczywiście dlatego, żeby zachować higienę, ale każdy z nas bez makijażu wygląda pięknie. chcemy zrobić z siebie kogoś idealnego, To wszystko żeby ukryć blizny, trądzik lub coś innego. Warto zauważyć, że bardzo często zakładamy maskę, bo wstydzimy się tego kim jesteśmy naprawdę. 8
violetta Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @kasiaponiatowska ja nie nakładam, czuję się piękną:) 2
kasiaponiatowska Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @violetta cudownie! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Dokładnie, tak właśnie jest. Z drugiej strony, gdyby tylko natura to co ze sztuką?... 2
Wiechu J. K. Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kasiaponiatowska Dobrze napisane! Dopiero z czasem dociera do nas świadomość tego, że bycie sobą to najlepsza rzecz. Pozdrawiam! 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Witam - niektóre panie przesadzają z tymi makijażami - bez nich są ładniejsze - tak to widzę - Pzdr. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2025 te makijaże są niczym maski skrywają o czym pisze twarz bo ona wnętrza jest obrazkiem duch rejestruje - życie trwa :) 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reklama robi swoje, a korporacje chcą coraz więcej zysków kosztem ludzi, nie tylko kobiet, bo mężczyźni też używają przecież. Taka smutna prawda.
andreas Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Przeważnie w naturze tak się dziwnie układa, że to samce są strojniejsze, bardziej barwne itp. Kobiety chyba chcą odwrócić ten porządek rzeczy... Pozdro.
Deonix_ Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te dwie refleksje to, moim zdaniem - Clou tego tekstu :) A co do tematu, to... Poczułam się osobliwa :) Nie maluję się, wszelkie świństwa zawarte w kosmetykach kolorowych mnie uczulają, poza tym nie lubię tego uczucia, że "mam coś na twarzy", moje makijażowe epizody kończyły się zazwyczaj tym, że kiedy wkładałam głowę pod kran odzyskiwałam wolność i spokój ducha :) Ale nawet jeśli zdarzyło mi się pomalować to nie było po to, żeby coś poprawić. To była czysta artystyczna samoekspresja :) No, ale przez moje dolegliwości tego zaniechałam... I chciał - nie chciał - musiałam siebie zaakceptować :)) I chyba dobrze się stało :) Już nie wspomnę, że oszczędzam czas i pieniądze :) Pozdrowieństwa serdeczne :))) Deo 2
Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @kasiaponiatowska Z dużym podobaniem...
violetta Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Makijażem można się bawić też :) przypomniała mi się fajna piosenka:) on lubi jej różowe policzki, ja to mam naturalnie różowe od wypieków:)
Rekomendowane odpowiedzi