Ten utwór został doceniony przez użytkowników. FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Gdzie szukać natchnienia? Jak unieść ciężar słów? Będąc jedną z głów. Przez czas do strącenia. Gdzie szukać natchnienia? Do siebie kluczy, dróg. Patrzy cierpliwie Bóg. W bezmiar ludzkiego błądzenia. Gdzie szukać prawdy? Spełnienia. Światła dla lepszych słów. Wiary, co użyźni marzenia. Serca, by znów sięgnąć chmur. Gdzie szukać prawdy? Spełnienia. Chwili co zatrzyma nasz trud. Objęć szczerych, słodkich jak miód. Miłości, aż do zatracenia. Podaj mi siebie pod powiekę. Może daruje nam czas. Moment i chwilę jak rzekę. Prawdę, na cały ten fałsz. 13
violetta Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Wyobraziłam sobie siedzenie pod rzęsą:) 1
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @violetta Bardzo duża to bliskość, pozdrawiam! 1
andreas Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Ja szukam natchnienia w książkach wybitnych pisarzy; noblistów, ale niekoniecznie. Pozdro. 1
Ewelina Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @FaLcorN samo szukanie już starczy, by znaleźć... to jedynie kwestia czasu 1
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @andreas W moim przypadku amory są najlepsze. Poezja się potęguje. Twoją metodę znam, skuteczna lecz słabsza. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @FaLcorN Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odpowiedziałabym, -weź sobie sam. kiedyś chłopak mówił tak do dziewczyny: -Zofio, już tyle razy prosiłem cię o pocałunek, czy ty jesteś z kamienia? -a czy ty jesteś sparaliżowany? (żart) 1
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Ewelina Samo szukanie spełnia, a co dopiero znalezienie. @Alicja_Wysocka Nie martw się o kolegę z portalu. Jestem odpowiednio konkretny. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @FaLcorN Racja, w końcu to tylko wiersz, nie musi być w nim prawdy, czasem sztuka w tym żeby ładnie naściemniać :)
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Alicja_Wysocka Nic tu nie ściemniam, napisałem co czuję, jak w każdym moim wierszu.
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @FaLcorN Ale wiesz, że Peel z wiersza, nie musi być autorem. Podobnie, malarz, może malować akt z pamięci, nie musi mieć modelki :) A ja zmyślam i kłamię, Celem literatury beletrystycznej jest dostarczenie czytelnikowi rozrywki, zabawy, zaciekawienia; wzbudzenie wzruszeń i nauka wartości. Głównym celem książek popularnonaukowych jest dostarczanie czytelnikom wiedzy z konkretnych dziedzin, pogłębianie ich zainteresowań. I to wszystko w bardzo przystępny dla czytelnika sposób
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Alicja_Wysocka Wiem, są różne sposoby na tworzenie ze słów. Moje wiersze są pieczątką mnie. Tak się zaczęło i tak się skończy. Pozdrawiam!
Rafael Marius Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W Biblii najlepiej. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Rafael Marius Prawda latami skrywana dziś inny wymiar ma....zbyt wiela takich prawd. @FaLcorN Zawsze chodzi o ten środek jakże ważny.Czymś trzeba go zapełnić.....mądrym -dobrym słowem może właśnie...pozdrowienia. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia trochę bym w drugiej części pozmieniał ale jest pomysł i nie będę marudził podaruj mi swoje serduszko wraz ze mną wersy twórz bądź tym bukietem róż co urok zarzuci na jutro :)) 2
FaLcorN Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Bożena De-Tre Dziękuję za głębię komentarza, pozdrawiam! @Jacek_Suchowicz Ładna strofka, podoba mi się, pozdrawiam! 1
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Jacek_Suchowicz Rzuci czary-:)Wędkę zarzuci-:)Pozdrawiam Jacku dziękując za przywołany uśmiech-:)
Mitylene Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) @FaLcorN gdzie szukać natchnienia nie wiem, być może w dorobku innych twórców, albo np w przyrodzie, malarstwie...Możliwości jest wiele. Ja ostatnio szukam w przyrodzie własnie i fotografii. Najfajnieszy jest chyba właśnie ten proces podzukiwań, niż sam już gotowy potem " produkt". Ta droga, to szukanie jest największą frajdą. Można wiele odkryć, między innymi prawd o sobie i innych...Te wyjątkowe chwile " pod powiekami" chyba najcenniejsze. Wiersz bardzo ciekawy, pojemny i refleksyjny. Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia przez Mitylene (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi