Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak nagle nawet nie prosiłem

jesteś

głębiej teraz leżę w łóżku

czuję że omija mnie kolejny świt

odjeżdżają z przystanku

czerwone autobusy

które normalnie

odmierzają rytm

chcę uciec wyrwać się

tak mi teraz gorąco

za dużo mam czasu

do tego popijam herbatą

gorzkie myśli

cieszę się że we mnie jest Ci dobrze

nie wracaj

łudzę się że odchodzisz

że nie wychodzisz tylko po poranną prasę

świeze rogaliki

jesteś wokół

mozesz wejść chociaż nie masz kluczy

no cóż ja mówię żegnaj

chociaz wiem że jesteś głucha

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @andreas  i co mam na to powiedzieć. Rumienie się chyba z lekka

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam z uśmiechem @lena2_ i poranek popedzany czasem w wieczorowe idzie szaty... Pozdrawiam  
    • wiosna? przecieram oczy, wciąż prószy.   źrenice mam skute lodem, a każdy z widoków to marna atrapa (wiem) tęsknotą zniekształcone nasze kiedyś i gdzieś.   odklejam kępki chwil od rzęs, zmywam kontury emocji z ust, letnie dotyki spływają z letnią wodą. staję naga, nie mam nic poza tobą pod paznokciami, słowami. chowam za nimi przywiązanie pomylone z miłością, wstyd że mimo iż znam prawdę, zachwycam się rzeźbionymi niedbale karykaturami. to podłe.   muszę roztłuc ten lód jak lustro, zapłacić nieszczęśliwymi latami. zobaczyć jak miriady opadających kryształków oczyszczają powietrze. śnieżyczki.      
    • @Jacek_Suchowicz       Samotność potrafi mieć długi dźwięk... Ciężko znaleźć winnego. Gorzka czekolada leży w sektorze słodycze ot zagadka. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• bez cienia radości bez światła nadziei spoglądam na świat, kraj ludzi  bo każdy człowiek bardzo dużo pości gdy się z transu zbudzi    nie jest to post ni fizyczny ni mączny nie zabiera nam żywnościowych racji to jest post tak naprawdę łączny  on tylko pozbawia nas relacji   nie pośćmy więc więcej  pokażmy że mamy własną wole  i mimo iż robi się coraz goręcej  nie zostałyby wtedy nakarmione polityczne mole   na razie, w tej chwili ludzie wolą pościć  dopóki rządzący są mili  i nie zaczną praw do nas rościć
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ano. Działa na wyobraźnię :) Pzdr :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...