Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na białej karcie cyrklem ukradkiem| fortuna kołem dzieje obraca łącząc tak zwięźle życie ze śmiercią krążeniem ziemi odmierza lata Historia przecież lubi powtarzać się i nie tylko lecz również wiosnę gdy świat zakwita i dalej więdnie cyklem natury smutnym radosnym Za widnokręgiem z kuli wyciętym jest kołowrotek przędący nitkę nie wiesz gdzie koniec ani początek lecz możesz kręcić przez miłą chwilkę 29
violetta Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius fortuna kołem się toczy, może przysporzy mi:) kwiatki ładne, choć ich widać jeszcze w naszym mieście. Jutro zdecyduję czy wyjadę i gdzie:) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dzisiaj robione wszystko na spacerku. Też widziałem pierwszą pszczółkę na krokusach jak widać na zdjęciu. Jeśli one są to już wiosna z nami zostanie. Dziękuję za serduszko i komentarz. Edytowane 6 Marca przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca No proszę, tego Bot, AI, nie poskłada :) 1
violetta Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius skąd się ta pszczoła wzięła:) dzisiaj to ładny, ciepły dzień, poszlam na mały spacer, to do Elektrowni trochę, poszwendać się lubię:) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za serduszko i komentarz. Tym wierszom pisanym przez AI to moim zdaniem jeszcze daleko do ludzkich. 2
M_arianna_ Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius Pierwszy wers - bardzo trafnie ujęty - zakreślił widnokrąg. Lekko, wiosennie, i... rozkwitła bielą i słońcem rabatka. Jeszcze tylko dwa tygodnie przedwiośnia. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius wiesz co? Totalna załamka. Chyba przestanę czytać i komentować wolne wiersze. @Rafael Marius Zgadzam się z Tobą, nad takim wierszem jak napisałeś, trzeba posiedzieć, nagłówkować się, policzyć, posłuchać, porządny wiersz to nie żaden pstryczek-elektryczek Słyszałam, że AI od wierszy rymowanych kosztuje 200$ miesięcznie, nie wiem czy jest w j. polskim. No poczekamy, zobaczmy... 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są prywatne i miejskie pasieki na dachach budynków. U nas jest w sezonie bardzo dużo pszczół, ale ta jest pierwsza jaką widziałem w tym roku. Ja tam jeszcze nie byłem. Rozumiem że był jakiś remont i teraz jest ładnie? Dziękuję za miły komentarz i serduszko. Na to wychodzi. To co na zdjęciach to dopiero nieśmiałe początki. Trzeba wiedzieć, gdzie szukać a ja mam już pewne doświadczenie. Edytowane 6 Marca przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 2
violetta Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius Pasieki są na Teatrze Wielkim, przypomniałam sobie:) Elektrownia taka, a ja wiem, jak każde miejsce podobne. Mam tam ulubione swoje miejsca:) na Ja Jazdowie sa tez pszczoły :) Warszawa jest ciekawa:) 1
M_arianna_ Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) @Rafael Marius ja też wiem, gdzie szukać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 6 Marca przez M_arianne (wyświetl historię edycji) 3
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niektórzy piszą na kolanie w 5 minut co im ślina na język przyniesie, że niby tak spontanicznie i od serca. Widocznie nie mają się komu wyżalić, czasem tak bywa niestety w tym coraz bardziej samotnym świecie. Nawet raz swojego działa nie przeczytają choćby po to by błędy poprawić. Tak to prawda mój proces twórczy jest bardzo powolny. I raczej nigdy nie publikuję wiersza szybciej niż miesiąc po jego napisaniu. Poezja musi się odleżeć. Czyli całkiem sporo można powiedzieć, a i tak pewnie wyjdą rymy częstochowskie. Po polsku to by było szczególnie trudne. 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak i koło mnie jest na Zachęcie, Pałacu Kultury i na Kosmopolitanie chyba też, Pewnie się kiedyś wybiorę, bo to w moim zasięgu. Ale te już do mnie nie dolecą. Mają swoje pożytki bliżej. Edytowane 6 Marca przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Witaj - ciekawie piszesz - Pzdr. 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem u siebie w doniczce. Można i tak. Fajnie, że wyrosły i zakwitły. 1
violetta Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius gdy wrócę z wakacji, to kupię wszystkie wiosenne kwiatki, takie ładne jak Twoje, bez pszczółek:) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny komentarz i serduszko.
Nata_Kruk Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Rafael.. ja kręcę się.. non stop..:) piękne zdjęcia.! 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A gdzie się wybierasz i kiedy? Będziesz miała pięknie. Niestety z pszczółkami nie sprzedają. 1
violetta Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca @Rafael Marius wyjeżdżam po weekendzie do Pafos:) chciałam nad polskie morze, a na Cyprze cieplej, jadę do fajnego hotelu Amavi, który jest blisko centrum, przy błękitnej plaży i wygodny:) Pszczółki może przylecą:) 1
Rekomendowane odpowiedzi