Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Ech ty poeto

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

fajny utwór i fajne rozwinięcie, ale ja czytałem już dzisiaj gdzieś na portalu o łakomstwie, ciasteczkach i poezji… i teraz to …tycie… noż ja tu widzę: wspomnienie tycia!

Sorki, ja już tego nie odzobaczę ;) 

Śnieg i kwiaty to wcale nie absurdy wszak przebiśniegi od białego puchu swą nazwę wywodzą.

Nie żebym się czepiał, ale tak jest.

To już prędzej na absurd wygląda, chociaż...

Edytowane przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)

@andreas

Czyli czytanie wierszy może pomóc w pisaniu, to jest pierwszy pomysł, czytanie prozy, także. Można zaznaczyć sobie ołóweczkiem na marginesie, myśl do wykorzystania. Czasem wpadnie do głowy sam rym, wtedy jak z iskierki da się rozdmuchać, rozwinąć, nawet nazmyślać.

Nosiłam także zawsze ze sobą kawałek kartki, coś do pisania, a jak wpadło coś do głowy, zapisywałam.

Szkoda by było gdybyś przestał z braku pomysłów pisać. Można przecież o wszystkim, dawno temu pisałam o tym, że jestem kałużą, a chciałabym być jeziorem.

Powodzenia! :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - dziękuje za owe dobre - miłe -                                                                          Pzdr. Witam - serdecznie dziękuje  - miło że się podoba -                                                                                         Pzdr.uśmiechem. Witaj - jeszcze chwilę i będzie uroczo - dziękuje że zajrzałaś -                                                                                        Pzdr.zadowoleniem. @Rafael Marius - @Poezja to życie - @Andrzej P. Zajączkowski - dzięki - 

@Deonix_ :) Kiedyś chodziłam na kurs astrologii (nie było internetu ;)) i prowadzący mówił: "Spokojnie, każdy ma gdzieś tam swojego Saturna". Bo to prawda, nie ma ludzi wiecznie i zawsze szczęśliwych, swoje trzeba przeżyć i przetransformować. Jeśli się tego nie uczyni będzie się tkwić w przysłowiowym 'g...nie'. Ja mam Marsa w Byku w IX domu na Algolu... W koniunkcji bliskiej - 1,5 stopnia. I ... na nomen omen kursie rozwoju duchowego (daleka podróż ;)) doznałam czegoś, co można określić ścięciem głowy :) Doświadczyłam, przeżyłam, żyję:) na szczęście już bez pewnych złudzeń. W sumie ten złowróżbny aspekt okazał się w konsekwencji pozytywny, bo inaczej znów bym sobie 'coś' snuła... Zresztą jest on u mnie na ogonie latawca, więc dostałam kopa do rozwoju :) Co do opozycji o tyle korzyści, że co jakiś czas napięcie się rozładowuje i wchodzi się na wyższy poziom zrozumienia. Ja swojej opozycji Uran - Słońce nie odczuwam tak negatywnie, bo planety te są w recepcji (wodnikowy Uran w Lwie w domu uranicznym XI , lwiaste Słońce w Wodniku w domu lwiastym V). Zawsze ten dom XI był u mnie jakoś połączony z twórczością (taką czy inną) a dom V nasiąknięty był różnego rodzaju przyjacielskimi grupami. Tak czy siak, korzyść można wyciągnąć ze wszystkiego (jakkolwiek zaprzepaścić też ;)) Pozdrówka 
    • @Łukasz Jasiński - dzięki -  @Rafael Marius - dzięki - 

@Nata_Kruk prawda :) Dzięki        @violetta dziękuję       
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...