Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 18 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) Wtorek ... czyli dwójka, ale to nadal początek tygodnia - wyplata się codzienność i nie w każdej dziurze obecności znajdę radość. Trudno o nią, gdy pakuje się ostatnie odzienie tylko po to, żeby je spopielić, a taką ładną garsonkę miała... wiem, to nie jest śmieszne. W ostatnim czasie milion razy było mi nieśmiesznie - tak dla równowagi, żeby kurze łapki nie stały się stopami Yeti. Za oknami poszum zimy, mglisto, nic nie skrzypi, poza moimi kośćmi i starą sofą, na której nijak się poturlać. A jednak turlam się - im więcej spraw, tym więcej słońca we mnie, w oczach uśmiech, gdy na zaśnieżonych autach, niczym mała dziewczynka, robiłam rysunki, nawet kruki je podziwiały, dlatego nagarniam słowa... przecież jutro... może mnie już nie być. styczeń, 2025 Edytowane 19 Sierpnia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 17
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia i cóż że jutra może nie być my stale gnamy wciąż przed siebie uśmiech na ustach lecz zmęczeni bo odpoczniemy sobie w niebie babcie i dziadki chcą pomagać a zwłaszcza lubią bawić wnuki lecz póki co jest ważna sprawa "kochana babciu zrób zakupy" 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... Jacku.. jutro ZAWSZE będzie, ale mnie... może jutro nie być. Dzięki za wierszowany komentarz.. babciu, zrób zakupy.. :)) Dobrego 'weeka'. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie ważne że jutro Cię nie ma jesteś dziś i w kieracie chodzisz załatwiamy pędzimy jest temat jutro bez nas - pałeczka u młodych Ty też odpoczywaj! 1
andreas Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Smutno,smutno.Żeby Ci chociaż piątek nie wypadł 13-ego... Pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też to robiłem, a potem pisałem, gdy udało mi się z dużym mozołem i nie prędko opanować tą trudną sztukę. Teraz już dzieci robić tego nie mogą. Wiadomo śniegu brak.
wierszyki Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Chyba byśmy zwariowali, gdybyśmy myśleli o tym umieraniu codziennie, a nawet tylko co wtorek ;-) Ja też napisałam kiedyś wierszyk o wtorku, zawsze zastrzyki mam we wtorek, napisałam, ale i tak często mi się zapomina ;-)) Pzdr :-)
viola arvensis Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia @Nata_Kruk jak zwykle wartościowe słowa. Warto się bylo zatrzymać u Ciebie.
Natuskaa Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest w człowieku potrzeba "bycia w ruchu". Najgorzej to usiąść i czekać na... środę, czwartek... tymczasem garsonkę trzymając w szafie, aż się z niej "wyrośnie" albo mole ją zjedzą. Pozdrawiam :)
poezja.tanczy Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia @Nata_Kruk I to "więcej słońca we mnie" trzeba docenić I być tym słońcem A że zajdzie prędzej czy później Po zachodzie jest wschód M.
lena2_ Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia To prawda, dlatego trzeba cieszyć się chwilą:) ładny, refleksyjny wiersz:)pozdrawiam Natko:)
Kantata Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia @Nata_Kruk Samo życie...jutro może nie być każdego z nas...kto to wie
Nata_Kruk Opublikowano 19 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) @andreas .. o smutku także trzeba, nieraz... ;) @Rafael Marius ... śnieg poleżał sobie troszkę, a ja, jak to ja.. za 'mazajki'... :) @aff ... racja, o umieraniu myślmy tylko wtedy, kiedy zdarzy się.. potem trzeba żyć dalej, choć bywa bardzo ciężko. @viola arvensis ... baaardzo ogólnie napisałaś, ale dzięki. @Natuskaa ... potrzeba bycia w ruchu, jest jak motor... dobrze, że tylko czasami przysypia... ;) @poezja.tanczy ...o tak, należy to docenić, koniecznie... :) @lena2_ ... dziękuję za.. refleksyjny... :) @Kantata ... jakby nie patrzeć, są jego cząstki. Wszystkim Wam bardzo dziękuję za zostawione słowa, ślę pozdrowienie. Dominiko... Czarku P.. FalCorn... dziękuję i Wam za cichutkie ślady.... :) Edytowane 19 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 4
Stracony Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia Każdy ma swój sposób radzenia lub nieradzenia sobie z przemijaniem. Wiersz dobry na chwilę, nie polecałbym się nad nim zbytnio zatrzymywać :) Tym sposobem zmusiłaś mnie do podjęcia kroków ....idę poszukać ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrowienia.
Nata_Kruk Opublikowano 19 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia @Stracony ... tak, na 'chwilkę'.. danego wtorku.. potem będzie następny... ;) (żarcik) Nie szukaj mgieł.. mam ich dosyć.!!! ale urok mają, szczególnie w lasach o brzasku. Dziękuję Ci za komentarz. 'CZymSię'. 1
Wiesław J.K. Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia @Nata_KrukPrzyszła mi taka myśl: czy świat byłby lepszy bez nazw i numerów, czy chaos panował by wszędzie... Wiersz przedni. Pozdrawiam! :)
Nata_Kruk Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) @Wiesław J.K. ... nigdy o tym nie myślałam, chyba nigdy... a chaos, jeśli człowiek by w takim był, to tak. Dziękuję za wejście. @iwonaroma ... no to poczekam(y) do niedzieli... :) Dzięki. Kollektiv... Starzec.... dziękuję za Wasze ślady czytania. Pozdrowienia... Edytowane 21 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi