Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 18 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Ty i ja to zdaje się caluchny nasz świat cały, calusieński, całkowity (albo przynajmniej tak piszę, mówię tylko) ale jest i kłopot i to zdaje się kłopot na miarę romantyczną bo tylko Ciebie w nim nie ma i mężczyźni, ach Ci źli mężczyźni (szczerzą się tylko - tacy nieszczerzy) (ach jacy tacy zupełnie nie tacy) też tak tęsknią, a nawet czasem mocno... Warszawa – Stegny, 18.01.2025r. 13
FaLcorN Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czas płynie, atrakcyjność ginie, powodzenia! 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @Leszczym w zasadzie " nasz świat ", to tylko stan umysłu.... . Pozdrawiam. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Witaj - jestem na tak - fajny wiersz - Pzdr. 1
Leszczym Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @FaLcorN oj oj atrakcyjność... @mariusz ziółkowski Tak, ale są różne umysły, bardzo różne ... @Waldemar_Talar_Talar Super. 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Ty i ja serca dwa" 1
viola arvensis Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @Leszczym cóż więcej dodać... 1
Leszczym Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Rafael Marius I zdaje się "smutki dwa" ... @viola arvensis Ciebie, a konkretnie ją ;)) @Kantata O co chcesz zapytać? 1
viola arvensis Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Leszczym między "Ciebie a konkretnie ją", jest przepaść jak stąd do Warszawy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @viola arvensis Oj nie aż tak duża, Ciebie, czyli moje wyobrażenie o niej, a zatem trochę nie Ciebie a ją :)))) No ale to taki męski żarcik :) Wiem, wiem odległości, a autobus rzadko jeździ, a auto Audi A8 kosztuje ;)) 1
viola arvensis Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Leszczym a taki męski żarcik, to całkiem miły i sympatyczny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis A dziękuję, ogólnie w komentach nie aż tak o to najtrudniej ...
Nata_Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) @Leszczym .. piszesz w specyficzny sposób, rozciągając niektóre swoje myśli aż nadto i niektóre Twoje 'wrzutki' można by zdecydowanie 'okroić', zachowując sens wypowiedzi. jw. jest ok, czytałam wcześniej... i od razu przyszła mi go głowy piosenka, którą bardzo lubię. Na boku, w domu, tak jak umiałam, przetłumaczyłam.. bez zachowania rymów, bo to wyższa szkoła jazdy. Ta piosenkarka już nie żyje, ale jest YT... i można odtworzyć, ile razy się chce. Pozdrawiam. Też byłam dziewczynką, w moim ojcu zakochaną, ale - jemu - byłam zrzędą i wiecznie się myliłam. Próbowałam go przekonać, walczyłam, by go zmienić - nigdy się nie udało - potrzeba by całego życia. Kobieca cierpliwość zaczyna się w tym wieku, kiedy rodzą się w rodzinie, po części wrogiej... zatracasz się... ukryta w kinie i... marzysz żeby uciec z pierwszym, który się trafi, ale on także zaczyna okłamywać. Mężczyźni się nie zmieniają, pierw mówią o miłości, a potem zostawiają... Mężczyźni ciebie zmienią, bo płaczesz długie noce i pytasz... dlaczego. a oni z kolegami śmieją się z ciebie. Też płakałam za pierwszym razem wciśnięta w kąt - pokonana... on robił. co chciał i nie rozumiał, że byłam 'zmrożona' i dlatego cicha.. Z czasem, stając się silniejsza odkryłam, że mężczyzna w grupie jest herosem, lecz, gdy zostaje sam, odczuwa strach. Mężczyźni się nie zmieniają, robią pieniądze, żeby cię kupić, a potem cię sprzedają. Nocą nie wracają i dostajesz wszystko to, czego nie chcesz.... miłość mężczyzn. którzy mogliby się zmienić, byłaby ideałem, który nie istnieje... ale zakochują się tak samo jak ty. Oczywiście... nie możemy wszystkich kobiet i wszystkich mężczyzn, upychać do jednego wora. Są.. wrażliwcy i.. te wrażliwe... romantyczne. Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 23 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2025 @Nata_Kruk Ooo, dziękuję, bardzo wyszukany i dobry tekst. No ale poza mężczyzną i kobietą jest jeszcze coś takiego jak timing. A to dopiero jest ciężka historia :) 1
Rekomendowane odpowiedzi