_M_arianna_ Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 wiosenny ranek napuszone gołębie głośno gruchają wiosną nad wodą cyranka mości gniazdo piórkami z puchem wiosną nad stawem nagle z dziupli na wierzbie wyfruwa kaczka 2
Nata_Kruk Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 .. Marianno.. wszystkie trzy miłe dla wyobraźni.
Father Punguenty Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 ..no nie. Kaczka raczej w sitowiu, szuwarach wije gniazdo. Na wierzbie, w dziupli ? Nie słyszałem i nie widziałem. Pzdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 @Father Punguenty, ech, bo to kaczka dziennikarska... jak gruszki na wierzbie... taki element zaskoczenia... ;) 1
_M_arianna_ Opublikowano 16 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 @Father Punguenty na ziemi, w trawie, w trzcinie, na drzewie i w dziupli 2
aff Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No ja też nie wiem, czy to nie wiersz aby polityczny ;) Z cyranką bezpieczniej jednak w wierszu :) Pzd. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nie wiem... Cyrankiewicz? Historycznie, ale... :))) 1
aff Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też pomyślałam :D Ale że aż tak głęboko, że z dziupli :D No nie. To są nasze zaburzenia pamięciowe po prostu. Natura jest piękna :) A wcześniej Go.. mułka ;) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aaa... Gomułka, to już kulinaria: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale mieliśmy pierwszego sekretarza KC tow. Kanię, a to i ptak i grzyb w jednym przecież :))) Bogactwo natury czasów nie do końca zamierzchłych, wydaje mi się. 1
_M_arianna_ Opublikowano 17 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Tylko natura :) "Praw natury pan nie zmienisz" 2
Nata_Kruk Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to na pewno, ale osobiście, w moim rejonie, widziałam nie raz, nie dwa.. kaczkę na drzewie, aż się zdziwiłam.. :) 1
_M_arianna_ Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 (edytowane) @Nata_Kruk Nad stawem często widać kaczki na grubszej gałęzi drzewa. Edytowane 19 Stycznia 2025 przez M_arianne (wyświetl historię edycji)
Father Punguenty Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @Nata_Kruk ....może to była kaczka , może nie kaczka, no ale nie w dziupli (pospołu z wiewiórem) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi