Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Erotyk bez wątpienia

Rekomendowane odpowiedzi

@Ewelina Ewelina Ty stawiasz swojego dżentelmena w trudnej sytuacji :)) Bo jak go już tak świetnie czujesz, no całym wszechświatem nawet, no to co on biedny ma z tym Twoim czuciem począć ;)) Znam trochę rodzaj męski, sam jestem jakimś jego raczej gorszym przedstawicielem, a my lubimy te nasze tajemnice troszkę. I wiesz stajesz przed kimś kto Ciebie czuje na maksa no i mały kłopot :)) No nic się nie ukryje... A przecież jest co ukrywać zawsze. W drugą stronę to też tak trochę działa :) Ogólnie zaczynam mieć wrażenie, że kobiety wręcz rasę pisarską trochę omijają i się jej boją :) Bo że mężczyźni jawnie bali się Osieckiej to wiem nawet z historii :)

@Leszczym cóż mogę począć?:) Tylko odważni stawią czoła, reszta nawet nie podchodzi i niespecjalnie mi to przeszkadza:) Oczywiście, ja też mam tajemnice i szanuję tajemnice innych a wszechświat niewiele ma z tym wspólnego :) Wszechświat jest jak siła wodospadu, pierwotna natura, dzika i nieprzewidywalna. Zawsze trzeba mnie do niej respekt, ja mam. 

@Ewelina Tu się zasadza pewien i przywilej i niebezpieczeństwo forum poetyckiego. Mnie ono również odpowiada, ale ja nie mam z nimi, którzy są jakoś zupełnie i przejednanie wyrównanych rachunków, do czego się zresztą przyznaję, bo są tacy co się nie przyznają :) Wracając do meritum sprawy poetka i poeta, siądzie gdzieś na krześle, złapie za długopis za 2 złote, a zeszycik za 8 złotych, machnie coś systemowo zupełnie nieprzewidywalnego, jakieś zupełnie inne spojrzenie, i może być kłopot :)) Wiesz, mnie to czasem cieszy i uśmiecha, a czasem czuję się tak trochę jak taki strach na wróble :))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Fajny wiersz.Z pewnością to imię jest smutne,a wręcz bolesne,ale za to jakie melodyjne.Pozdrawiam.
    • Codziennie, nie zamykając oczu śnię o chwilach wśród złotych łanów z tobą o chwilach wśród białych zabudowań z najbliższymi o chwilach wśród plaż i gór z pozostałymi   w tych snach nie ma noża w sercu nie ma oddychania bez powietrza nie ma picia wody bez wilgoci nie ma ciepła z zimnymi stopami i dłoniami   nie ma bezradności podyktowanej losem urodzenia i okolicznościami czasu   nie ma szczęścia nie ma radości nie ma nadziei   bo to tylko sny na jawie   teraz jednak pragnę   tylko   z tego miejsca i czasu   gdzie człowiek człowiekowi   jest usterką, belką na drodze   lub   cukierkiem na pięć minut albo tandetną zabawką do wyrzucenia po chwili   albo jednym i drugim   gdzie i kiedy odpowiedzi nie znamy ponieważ została zatajona wstydem przed tym co i tak widzimy   gdzie, wprost mówiąc panują: nieprawidłowość chaos niedbalstwo lenistwo obżarstwo chciwość obojętność nienawiść złość zawiść krzywda ból ignorancja duma   usterki   choćby rozmiarów najmniejszego ziarnka grochu... choćby rozmiarów pojedynczego atomu...   - koszmaru - obudzić się   nazywali by to głupcy otumanieni popkulturą swojego rodzaju "incepcją" bo nie rozumieją, że chodzi tutaj o przeciwieństwo "koncepcji"     opium dla ludu proch dla uleczenia raka   to zginąć w oczach tych którzy zawsze chcieli abyś nie mógł żyć wiecznie   oznaczałoby to bowiem porażkę ich własnego bóstwa    
    • @Jacek_Suchowicz@Nata_Kruk Mnie również zdarza się "podkradać" jakieś fajne zdanko lub metaforę. Sprzed kilku lat mam taki wiersz o ciszy zaczynający się kradzionym pierwszym wersem:"lubię gdy cisza się spowiada".Pozdrawiam.
    • @Jacek_Suchowicz wystarczy różana:) @sisy89 tak rozpoczęłam nowy rok od ustawiania sobie przyjemności:)
    • Pięknie i nastrojowo. Zima, przy herbatce, z kimś. Czego chcieć więcej?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...