Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Nie, proszę Państwa, to nie pomyłka! Ortograficzny, to błąd też żaden. Rok się nam kończy, nowy zaczyna, a ja na łeb swój hełm właśnie wkładam. I życzę Państwu, by ten rok nowy, który nadejdzie za godzin parę, był nieco jednak mniej wystrzałowy i dobry prezent w pokoju znalazł. Żeby uboższy był ciut w atrakcjach niż te ostatnio minione lata. Sylwester w hełmie, to proszę Państwa, jeszcze nie żaden koniec jest świata. Niech więc strzelają nam fajerwerki, dopóki jeszcze niezakazane, a hełm na głowie, to dla rozrywki, lecz też na wszelki, również, wypadek. Edytowane 6 Stycznia przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 13
FaLcorN Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 @Sylwester_Lasota Ważne co pod hełmem, pozdrawiam! 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) Prawda. Dzięki. Również pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 oj ten Twój cudowny hełm chyba na sylwestra jakby nie patrzeć to już się dzieje na mocnych głowach hełm sobie tkwi dawniej to przecież kradli złodzieje dziś nikt nie kradnie i nie ma nic swoje lekarstwa za darmo miałem dal emerytom przebrzydły PIS a dziś w aptece ponad sto dałem hełm założyłem i lepiej mi zaś dla powodzian pieniądze szybko zgarnął z orkiestry świąteczny gość dal powodzianom tylko dwa kible marzli płakali - on gdzieś ma to więc się stuknąłem w swój hełm na głowie cud gospodarczy przecież jest dziś plik inwestycji ruszył - nie powiem w hełmie raj widzę cudownie mi :))) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie :))) Szczególnie pierwsza strofa mi przypadła :))) albo może :( ... ;) Pozdrawiam.
UtratabezStraty Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natomiast twierdzenie, że sylwester w hełmie to jeszcze nie żaden koniec świata, rozumiem w ten sposób, że z wojną można żyć, że nie jest ona końcem świata... . Bo ja rozumiem, że hełm na głowie ma tu symbolizować wojnę, prawda?
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nieprawda. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
UtratabezStraty Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
andreas Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 A ja w dalszym ciągu nie mogę się nadziwić czemu ludziska tak cieszą się na Sylwestra,skoro to coraz bliżej wieczności.Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noo, na przykład :))))), ale przecież napisałem, że to nie pomyłka, ani błąd ortograficzny :) Jednak interpretacje czytelnicze są interpretacjami czytelniczymi i nie zamierzam z nimi dyskutować. Pozdrawiam. :)))) Zapewne wiesz jako ponoć celebrowanie tego dnia się zaczęło... Jest to zawiązane z Końcem Świata właśnie, czyli dość blisko Wieczności, Również pozdrawiam. 1
viola arvensis Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 @andreas właśnie dlatego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia Jesteś i Niemcem, Sylwestrze? U nas na Śląsku chyba każdy tam ma kogoś, raczej zapytać, jak to się stało, że my nie wyjechaliśmy? Mój kot schował się jak zwykle gdzieś w najgłębszy kąt domu. Rano wyszedł szczęśliwy, że po wszystkim. Tak naprawdę. "jesteś" jak nagłówek w "gazetach". niby przeciw, a jednak znowu o wojnie i na samej górze i myślę i nie wiem, czy to dobrze. Oby ten kask nie był jednak potrzebny. Spotkajmy się w Chełmie, panie poeto, gdzieś tam za górą, za siódmą rzeką. Pozdrawiam :-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie nie jestem. Z niemieckich hełmów karmililiśmy psy i kury. Inne też się zdarzały, ale polski do niczego się nie nadawał, bo miał dziurę z boku. Taka historia. Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku. 1
wierszyki Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, że dopowiedziane. Dziękuję. Wszystkiego dobrego!
Rekomendowane odpowiedzi