Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Płynięcie

Rekomendowane odpowiedzi

rozkolorowione przemijaniem

tańczą walca

w zmieszaniu barw

oderwane wietrznym podmuchem

od drgających gałązek

spadają nieustannie

gdzie nad pięknym mokrym chodnikiem

splątana wilgotność

w roztańczonym powiewie

kołysze przezroczyste pytania

a kiedy zapada zmierzch wzlatuje wyżej

by przycupnąć

na rozgałęzionym kalejdoskopie

prób odpowiedzi

wierzy że jest wielością diamentów

lub chociaż kroplami rosy

w sklepiku pachnącym

upływającym czasem

obserwator spektaklu

w migoczącym przed ławką

deszczowym dywanie

kołysze śnienie księżyca

z ciemnej na jasną stronę snu

dryfuje rdzawo zielona łódka

pluska o portowych światłach

sterowalnym płynięciu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @iwonaroma Tak to działa, bo szczęście trudno znaleźć w sobie, a gdzie indziej go nie ma. Pozdrawiam. 
    • @Agnieszka Charzyńska   Poza tym, pani Agnieszko, jest pani osobą w średnim wieku i ma pani ciemne włosy, czyta pani własne tomiki wierszy w różnych bibliotekach publicznych podczas wieczorków poetyckich, tutaj: celowo pani popełnia błędy we własnych tekstach, aby wymusić jakiś komentarz - zwrócić uwagę na samą siebie i jako chrześcijanka jest pani osobą podwójną w sensie charakterystycznym i to pani ma tupet wymagać empatii od człowieka, który niedawno został mocno zraniony? W jakim celu, aby mnie jeszcze mocniej dobić - zdołować? Zresztą, nic ciekawego pani nie pisze we własnych sonetach - pani teksty są zimne, rutynowe i puste - jakby je pisał robot i tyle na temat.   Łukasz Jasiński 
    • @iwonaroma Dzięki:).  @Konrad Koper Dzięki. 
    • @Agnieszka Charzyńska   To nie mój problem, a jeśli ktoś czegoś nie wie i na wysokim stanowisku decyduje o życiu innych ludzi, to: empatię trzeba schować do kieszeni i uruchomić prawo - kodeks postępowania karnego, słowem: zakład karny lub szpital psychiatryczny, proste i logiczne? A z autopsji wiem, iż tak zwana niewiedza - to nic innego jak - lenistwo intelektualne, inaczej: wygodnictwo - nepotyzm i towarzystwa wzajemnej adoracji, tymczasem: kto na tym najbardziej cierpi? Tacy ludzie jak ja: głupota ludzka jest strasznie zaraźliwa, dajmy przykład: zostało mi zablokowane konto na jeden dzień - na podstawie - donosu, pan Mateusz przywołał regulamin, który narusza Kartę Praw Osób Niepełnosprawnych, Konstytucję Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej i Międzynarodową Kartę Praw Człowieka, teraz: jeśli ktoś nie wie o co chodzi - trzeba po prostu przeczytać wyżej wymienione Ustawy o charakterze publicznym, uniwersalnym i międzynarodowym, nigdy: trzymać nosa przy regulaminie, rozbierać na pierwsze czynniki umysły ludzi mądrych i nie zadawać głupich pytań, dziękuję za komentarz.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję :-)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...