Adaś Marek Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Takie luźne myśli w tym niedzielnym czasie, o sercu,co układa nam życie do taktu. Niewidzialne, bezgłośne, mieszka w mym Parnasie, trudzi się w sztuce bycia, dokończenia aktu. A serca są różne. "Są serca jak gąbki.Wchłaniają cudzą miłość,nie oddając ani kropli w zamian. Są serca jak pęknięte szkło, przy dotyku ranią. Są serca jak małże, które ciągle łzawią, rodząc piękne perły. Są serca jak głaz głuche i bez czucia. Są serca - kwiaty. Wabią barwą i aromatem, a owady spijają zeń słodki nektar." Jeśli nie jesteśmy w stanie niczego dać, nie czekajmy na cokolwiek. Cytat z tomiku Marii Winiarskiej Myśli luźne. 7
FaLcorN Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dałeś do myślenia i pięknie podsumowałeś. Pozdrawiam!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 "miej serce i patrzaj w serce" to są słowa wieszcza przesłanie romantyzmu myśl przednia najlepsza dzisiaj świat racjonalny wokół wszystko wyliczone ma cenę nawet ta łza w oku którą chustka wchłonie :) 2
Ewelina Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Adaś Marek pięknie! Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
FaLcorN Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz "w godzinach gdzie każda - kieszeń" Żyjemy w świecie Excel'a. Pozdrawiam!
wierszyki Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Ładnie bardzo. Już chciałam dać serduszko, ale najciekawsze jest to, co w cytacie, czy to byłoby sprawiedliwe? W portalu społecznościowym pewnie to jednak bez różnicy. Miłego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Adaś Marek Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @aff Ten cytat był właśnie inspiracją, przeglądałem tomik Myśli luźne, otrzymany z dedykacją autorki i właśnie te słowa mnie ujęły, więc chciałem się nimi podzielić dopisując tylko wstęp. Pozdrawiam Adam 1
wierszyki Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie tylko czy wiedzą o tym te osoby, które dały Ci serduszka za całość czyli de facto dali je pani Marii. Ja jestem bardzo wyczulona na własność intelektualną, której my jako autorzy powinniśmy szczególnie chronić. Proponowałabym w tytule też podać nazwisko pani Marii albo chociaż w tagu. No i tak w ogóle, czy jest jej zgoda? Bo to bardzo obszerny cytat. Przepraszam, ale tak uważam. Już uciekam, pzdr Ps. Jest u nas coś takiego jak hydepark. A tu są WIERSZE których autorem w tym okienku masz Ty być.
Adaś Marek Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @aff Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem łasy na serduszka, nie napisałem tego z powodu chwały dla siebie, pisząc kursywą i cudzysłowie cytat ponadto informując skąd pochodzi. Maria Winiarska jest to dla mnie rodziną i jest jej zgoda na publikację tego cytatu. Wyjaśnienie uważam zamyka temat. Pozdrawiam Adam @Ewelina Dzięki za uśmiech@aff i za uwagę @Jacek_Suchowicz Dzięki za tradycyjnie poetyczny komentarz@FaLcorN Staram się zawsze jakąś myśl przemycić. Pozdrowienia dla wszystkich 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Adaś jak rano Ciebie z domu zabiorą, to się będziesz tłumaczył Napisałeś ok. Wiadomo kursywa cytat i jeszcze podana autorka - super Ja już spotkałem swoje teksty pod innym nazwiskiem bez kursywy. Po ingerencji zniknęły :)) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 Też bardzo spodobał mi się cytat. Nie widzę nic złego w tym że wkleiłeś cytat. Dałeś go kursywą i cudzysłowem. Zainspirował Cię i wokół tego rozwinąłeś króciutkie własne przemyślenia. Cytat był mottem. Pozdrawiam :)
Adaś Marek Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Alicja_Wysocka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak właśnie, dzięki i pozdrawiam Adam
Rekomendowane odpowiedzi