Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 o słowie miłość chociaż jest miło to jest również ość 16
Manek Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Dobre!!!! Masz absolutną rację!!!!!!!!!!!
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Manek Język polski ma swoją specyfikę :). Podobnie patrzę np. na słowo broń. Polski jest chyba jedynym językiem, który tą nazwą sugeruje, że narzędzia skonstruowane do zabijania(!) powinny/mogą służyć (tylko/też) do obrony. Mówiąc szczerze, nawet ujęcie tego w jakiś sensowny sposób nastręcza problemów (co widać powyżej) :))). Mamy też słowa, które dla nas znaczą to, co znaczą, a u cudzoziemców (po ich zrozumieniu) budzą uśmiech (delikatnie mówiąc). Przykłady? Samolot, samochód. O ile ten pierwszy można jakoś wytłumaczyć, to jak wytłumaczyć nazwę pojazdu, który przecież nie chodzi (nie ma nóg), a toczy się na kołach? :))) Dziękuję i pozdrawiam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota Bo za pięknie, to zagwozdka Hodowana, tu na Prosta Bardzo ładnie. I prawdziwie M.
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki
[email protected] Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota Ukłuje... podrapie na Wigilię się załapie. Pozdrawiam Sylwku... smacznego! 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo w miłości są ości. :)) Dziękuję. Również pozdrawiam. 2
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Może dlatego właśnie najpiękniejsze miłości to te niedokończone.... @Sylwester_Lasota ...krótko świadomie a i tak niezłomnie wciąż przy nas jest. 2
Adaś Marek Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli te bez ości :-)))
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Adaś Marek Te do przeżycia-:)…nie mylić z żuciem-:)Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja był ujął to tak, że najpiękniejsza jest ta nieskończona. Dzięki za wgląd. Pozdrawiam :) @Adaś Marek Dzięki :)
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota Ja „by ujął”..to celowy myk -:)zapewne…podoba mi się..nie dokończone bo nie zaczęły się…czy niedokończone bo zabrakło kropki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..jak by „ ujął”?-:) @Bożena De-Tre -:)może te co uśmiech przywołują?!…pozdrawiam od
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta filozofija mnie przerasta.
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota No cóż-:)Może Poezja to moc ocalenia ? Nie tylko żonglerka słowem…Gdzie kończy się nadzieja zaczyna się bieg… @Bożena De-Tre Nudzą mnie” kryształowe obrazy „ już…i może dlatego „ filozofija” jak mówisz…
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Bożena De-Tre Ach, już rozumiem. Popełniłem litrówkę. Powinno być "Ja bym ujął to tak...", oczywiście. No i nie był to "celowy myk", jak to ujęłaś. Ciebie nudzą kryształowe obrazy, a ja ich jakoś nie widzę.
Duch7millenium Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota Tak to jest, kiedy umysł jest spolaryzowany na specjalizacji w dziedzinie. Bo w sumie - kto weźmie całą miłość? Lepiej zakutym łbem zwiedzać zakątki tego, co wydaje się uniwersalne i właśnie jedyną prawdą.
jan_komułzykant Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 (edytowane) @Sylwester_Lasota Fajne i coś mi przy okazji przypomniałeś, bo też chyba powinieneś pamiętać tę książeczkę :)) Można powiedzieć same wiekopomne dzie'a, oczywiście do śmiechu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 10 Listopada 2024 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota Dla mnie kryształowe to delikatne..z podtekstem..” wrażliwe piękne szkło”…a dla Ciebie zapewne to tylko Piękno.Może się mylę i niech tak zostanie.. @Bożena De-Tre Bez urazy czy wartościowania oczywiście…
Wiechu J. K. Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Sylwester_LasotaMiłość nie jedno ma oblicze, ale nie o tym chciałem lecz o samochodzie. Zamiast samochód można przecież powiedzieć auto. Np: "Moje auto ma kolor niebieski." Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Spolaryzowanych umysłów" ci u nas dostatek. :) Pozdrawiam Książeczki nie nabyłem, ale rzeczywiście pamiętam TE czasy :))). Byłem wtedy "młodym", początkującym "poetą" na forum :)))). Dzięki za przypomnienie ;) Pozdrawiam i do poczytania ;)
Rekomendowane odpowiedzi