piąteprzezdziesiąte Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2024 Przejrzałam 5 stron i nie znalazłam podobnego wątku tematycznego, więc zakładam, bo jazz jest jednym z muzycznych filarów, o którym warto czasem wspomnieć. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jazz – gatunek muzyczny, który powstał na przełomie XIX XX wieku (zapoczątkowany pomiędzy 1890, a 1900 rokiem) na południu Stanów Zjednoczonych w dzielnicy prostytutek Storyville w Nowym Orleanie. (Za Wiki) Od @egzegeta Ode mnie ___ Jeśli znacie utwory w jazzowych klimatach, to zapraszam do podzielenia się z innymi :) 1
egzegeta Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Ależ proszę bardzo; mój ulubiony evergreen Sweet Georgia Brown w wykonaniu zespołu Wyntona Marsalisa. Miłego słuchania :)
egzegeta Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Proszę, kolejne dobre wykonanie Sweet Georgia Brown - przy fortepianie Konstanty Vilensky.
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 (edytowane) Edytowane 10 Listopada 2024 przez piąteprzezdziesiąte (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 (edytowane) Edytowane 27 Listopada 2024 przez piąteprzezdziesiąte (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @aff Same perełki, dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pan Ropuch Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września (edytowane) Chyba najczęściej coverowany jazzowy standard czyli "Summertime" ośmielę się zamieścić chyba jedną z najlepszych o ile nie najlepszą wersję w lekko teksańskiej i kowbojsko-meksykańskiej przebitce (brzmi jak przepis na kicz conajmniej :) Niesamowity i nieodżałowany Billy Stewart :D Edytowane 12 Września przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi