Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

@viola arvensis

i tak zostawisz po sobie ślady

gdyż wspólnych wspomnień nie zresetujesz

dopóki żyją ci co cię znali

będziesz ich gościem w zwykłej zadumie

a czasem przyjdziesz wraz z wizją senną

coś tam przekażesz i powiesz o czymś

swych bliskich chronić będziesz na pewno 

czuwać nad nimi we dnie i w nocy

:))

@viola arvensis

Staff, Gajcy, Miłosz, Szymborska, Herbert, Różewicz, Baczyński, tak, to pomaga i wnosi. Trenuję regularnie od stycznia 2023, lecz nigdy na siłę, że muszę bo taki mam cel. Wiara że można też dużo daje. To tylko ludzie, z tej samej gliny co ja i Ty, może z jeszcze większą wrażliwością, nadwrażliwością. Poezja nie jest dla mnie celem, jest przyjaciółką w drodze. Rozwija mnie dlatego idziemy razem. Ja jestem dla niej, a ona dla mnie i tak nam dobrze.

@viola arvensis Mam zupełnie na odwrót. Chcę jakiś ślad po sobie zostawić, coś stworzyć, zajmować się czymś, co może w jakiś sposób (mniejszy, bądź większy) świadczyć o mnie w przyszłości. 

Pamiętam, że nawet w okresie kiedy pisałem programy, podpisywałem je z imienia i nazwiska i dopieszczałem w każdym szczególiku, ponieważ były rzeczami, które wystawiały o mnie świadectwo.

W każdym razie, odrywając się od tego, co jest pomiędzy mną, a Twoim wierszem, stwierdzam, że puenta jest naprawdę prześwietnym podsumowaniem całości. Super.

@iwonaroma 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Rafael Marius mozna i tak skojarzyć, czemu nie ...

@Wędrowiec.1984 wiesz, ja mam różnie.

Pisze się często pod wpływem chwili, różnych emocji, przeżyć i inspiracji. No i to co piszemy raczej nas autorow nie definiuje tak do końca, tak myślę...