Kuba2137 Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 Mam nadzieję że się chociaż trochę przyjmie, dopiero zaczynam przygodę z pisaniem i zależy mi ja szczerych opiniach, ewentualnie poprawkach <3 ps. Nie atakujcie za jakieś błędy mam dysleksję Ale się staram „Milość” Kobieta zmienna Naturę ma, Jak szukająca Światła ćma, Poszukuje i ja, Życia sensu W tym Nie trzeźwym Szaleństwu Prosty wybór mam, Honor uratować mogę, Niczym ludzka stonogę, Wszystko postawić Muszę, Bo inaczej, W poczuciu winy Się uduszę Obym dobry Wybór podjął, Czeka mnie Teraz rozterka, Patrzę się W lusterka, Wspomnienia Biorą górę, A ja to, Rozpatruje Przecież dalej Kocham ją, Rozsądek jeszcze Upaść nie może, Czarne ruchy Widzę jej, Obym wygrał Te grę 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 @Kuba2137 Byłoby lepiej opublikować tekst w Warsztacie. Tam częściej zaglądają Czytelnicy. Pozdrawiam. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte Dysleksja jest chorobą genetyczną - dziedziczną, a człowiek zdrowy - mając dłuższy kontakt z wyżej wymienionymi osobami - zaczyna wariować i zaczyna być agresywny - to nic innego jak naturalny instynkt przetrwania, sam jestem osobą niesłyszącą - słuch straciłem po operacji na nosie, prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: mam nabytą niepełnosprawność, opublikowałem tutaj badania psychologiczne - patrz: "Wyrywek mądrości" - takim osobom proponuję publikować teksty po konsultacji z logopedą, nie może być tak, iż osoby z dysleksją będą objęte specjalną ochroną - tym samym będą obniżać poziom tutejszego portalu, każda osoba - decydując się na publikację tekstów - musi mieć świadomość - jej teksty zostaną poddane ostrej, merytorycznej i bezwzględnej krytyce - włącznie z rozbieraniem na pierwsze czynniki. Łukasz Jasiński 1
Kuba2137 Opublikowano 20 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte dziękuję za uwagę przyda się na przyszłość 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 @Łukasz Jasiński Dziękuję za informację i pozdrawiam słonecznie. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte A proszę bardzo i mówię to wszystko z autopsji: do przedszkola i pierwszej klasy szkoły podstawowej chodziłem razem z osobami słyszącymi, potem: do słabosłyszących (tu by dużo opowiadać), dalej: do liceum zawodowego - do głuchych i tutaj właśnie - musiałem używać języka migowego w celu komunikacji i tym samym pogorszyłem mowę - rodzice mieli trudności z rozumowaniem mojej osoby. Łukasz Jasiński 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2024 @Łukasz Jasiński Czu uważa Pan, że język migowy, na poziomie podstawowym, powininen być nauczany w szkołach? Może dla dzieci to byłoby za trudne, choć z drugiej strony dziecięce umysły są chłonne niczym gąbki. Pozdrawiam. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2024 (edytowane) @piąteprzezdziesiąte Uważam, aby wprowadzić uregulowaną prawnie aborcję, karę śmierci i eutanazję, a jeśli będzie trzeba: dyktaturę wojskową lub republikę - ograniczoną demokrację - każdy wyborca musiałby okazywać Komisji Wyborczej badania psychiatryczne, nie może być tak, aby osoby aktywne twórczo - produktywne - utrzymywali bezproduktywnych pasożytów - osoby z wrodzoną niepełnosprawnością, alkoholików, narkomanów, lekomanów, przestępców, panów w czarnych sukienkach i osoby nieuleczalnie chore - ich liczba wynosi około cztery miliony, natomiast: utrzymanie ich kosztuje około dwadzieścia miliardów polskich złotych - rocznie, przy okazji dodam: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym. Łukasz Jasiński @piąteprzezdziesiąte Nie, osoby głuche powinni chodzić do normalnej szkoły i nauczyć się funkcjonować w normalnym społeczeństwie - otrzymać twardą szkołę - szkołę realnego życia, czy jest sens tworzyć getta i machać łapami jak małpy? Łukasz Jasiński Edytowane 24 Października 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 @Łukasz Jasiński Tematyka zawiła, jak labirynt Dedala i wolałabym nie wypowiadać się jakkolwiek. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Duch7millenium Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 (edytowane) @Kuba2137 Ja o miłości wiem jedno - że nikt, nigdy, jej nie opisał. Bo to jest zbyt proste. Edytowane 21 Listopada 2024 przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi