Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Manek Opublikowano 24 Września 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 Mistrz Światła Jak strażnik na wysokiej wieży Nad wejściem w czeluść trzyma pieczę. Niejeden w ciemność chyżo bieży, Dopomagając w drodze mieczem. Niejeden smoki latające Przyzywa stamtąd aż pod słońce. Niejedna czarna pcha godzina, Niejedna demoniczna siła. Z czarnego wina sączy wina A z krwi szubrawi czerń niemiła. Nad poszarpane ostrzem skały, Tam żar otchłani srebrzy, miedzi, Unosi orłem się wspaniały, Na czole, łaski klejnot świeci. Marek Thomanek 23.09.2024 10
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 to wszystko marność nad marnościami czy ostre skały czy otchłanie wszystko skapane w świetle białym a żar jeśli ktoś pragnie to dostanie :) 1
FaLcorN Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 @Manek Wiersz dobry, ładnie opisujesz brak mocniejszej puenty ostatnia zwrotka najsłabsza pozdrawiam
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 @Jacek_Suchowicz Gdy pragniesz to dostaniesz. @Bożena De-Tre chyba tak lepiej wybrzmiało.Lubię te Twoje ''wierszowane''.... dobre dosłownie komentarze. Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 @Manek Bardzo świetlisty wiersz;-) Wyszukane słownictwo, ładnie poskładane w idealną całość. Pozdrawiam serdecznie! 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 Przypowieść Łukasz Jasiński
Manek Opublikowano 24 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 @FaLcorN No bo nie o puentę tu chodziło a o przypowieść. Taka legenda a la Tolkien. @Jacek_Suchowicz Dziękuję @Bożena De-Tre @Kwiatuszek @Łukasz Jasiński Czytam akurat po raz kolejny "Władcę pierścieni". To mnie zainspirowało. Mam na warsztacie jeszcze dwa dalsze wiersze na ten temat. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 @Bożena De-Tre przepraszam za niedopracowania ale piszę szybko i wiem że nie wszystkim to co robię pasuję ja uważam to za wspaniała zabawę, która uczy mówić wierszem :)) 1
Manek Opublikowano 25 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 @Jacek_Suchowicz A czy nie lepiej byłoby sumienniej przemyśleć treść komentarzy a także popracować nad niedopracowaniami? Zabawa byłaby jeszcze bardziej ucząca. Zapraszam do analizy. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 @Manek umówmy się to ma być komentarz a nie konkurencja dla wiersza Już parę razy mi napisano "Twoje komentarze lepsze jak wiersze" i robi mi się przykro gdyż nie zamierzam konkurować ani krzywdzić autora wiersza. Te komentarze , tak jak napisałem mają być zaproszeniem do zabawy rymowanej - prawie każdy kto odpowie rymem dostaje serducho Pozdrawiam
Manek Opublikowano 25 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha ha ha Czyli anioł, który wieszczy A autora jednak pieści, Zamiast treści puszcza muchę. Teraz proszę o serducho. ;-)) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 (edytowane) a masz!!!!! :)))) Edytowane 25 Września 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2024 @Jacek_Suchowicz …napisałam komuś piosenkę”ty nie przepraszaj mnie..w odchłani zaurzam się-:) @Bożena De-Tre zobaczymy kto lepiej wyjdzie-:)Pozdrawiam z uśmiechem…
Leszczym Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2024 @Manek Wyjątkowy wiersz !!!! 1
Manek Opublikowano 1 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2024 @Leszczym Dzięki. Lubię takie baśniowe klimaty. 1
Manek Opublikowano 1 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2024 @Monia Dziękuję uprzejmie za serduszko. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi