Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 19 Września 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 pozwoli pani że się zachwycę wciąż młodą aurą rudych jej włosów móc się napawać bez ograniczeń czy nazbyt wiele żądam od losu wchłaniać te twoje cud-październiki zarumienionych klonów jarzębin lecz czy jest prawdą że nie chcesz z nikim dzielić miesięcy późnojesiennych przecież zaledwie skończył się wrzesień bliżej o pani jest ci do lata może nadzieją choć się nacieszę lecz proszę nie mów że nie wypada gronami raczyć się dojrzałymi gdy tak w nadmiarze kuszą i nęcą jak letnie słońca zdolne ożywić naszą niewczesną miłość jesienną Andrzej Kędzierski 14
befana_di_campi Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 (edytowane) @andreas "Pani pachnie jak tuberozy..." Aaach :) Edytowane 19 Września 2024 przez befana_di_campi (wyświetl historię edycji) 1
Stary_Kredens Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 Cudownie urokliwe i dobrze napisane Kredens pozdrawia
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 to przez te grona ją zauważył jędrne dojrzałe wiążące oczy zaraz zapragnął o niej pomarzyć czarując słowem także zaskoczyć może się złowi na te westchnienia wczesnojesienne co nic nie zmienią po uniesieniach do zapomnienia była minęła piękna przyjemność :) 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 Śpiewnie Łukasz Jasiński
FaLcorN Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2024 @andreas Jesień nadchodzi, zgodnie z rytuną przemijania wiatr mocny... dla siebie dni majem ust obietnice, ciepło dłoni Miłość chwyć mnie i owiń warkocze Twe szalem 2:25 pozdrawiam 1
andreas Opublikowano 20 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 @Jacek_Suchowicz Fajne te Twoje rymowane komentarze. Pozdro. @Stary_Kredens Mam w zanadrzu jeszcze kilka jesiennych wierszyków w podobnym klimacie. Może także Ci się spodobają. Pozdrawiam.
Stary_Kredens Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 @andreas dawaj Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kredens pozdrawia
Marek.zak1 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 Smutnawe, urocze i na czasie. Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Ale się zaczytałam w Tobie 'wpadłam jak śliwka w kompot" Smakuje jak niewiemco :)
andreas Opublikowano 26 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 @Alicja_Wysocka Bardzo mi miło. Węgierki renklody mirabelki na widok bujnych sadów Mysiadła ślicznej Węgierce szczęka opadła i sadownik też wspaniały więc uczucia aż w niej wrzały czuła że w kompot śliwkowy wpadła Pozdrowionka. 1
Rekomendowane odpowiedzi