ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 automatyczny brak inwencji każdego dnia puka do drzwi- - zabiera pomysły na spacer zostaję jak palec- wskazująca być może- - nie sama niezgrabna cisza myślowa by nie stworzyć kolejnych potworów odpoczynek nikomu potrzebny
Ona_Kot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ha! niezłe tylko przeszkadzają mi znaki interpunkcyjne ;) ale to takie skrzywienie moje i trochę duże litery aczkolwiek pomysł nie jest najświeższy podoba mi się kilka motywów:Automatyczny brak inwencji - wskazuje na jakiś zmechanizowany proces braku trochę mało logiczne, bo niby czemu brak inwencji miałby być automatyczny - samouruchamiający się?Zostaję jak palec- Wskazująca być może- - nie sama - tu włącza mi się dwuznaczność i to nawet przyjemnie ;)Niezgrabna cisza myślowa By nie stworzyć kolejnych Potworów - tutaj własnie wielkie litery są lekko nadużyte, moim zdaniem Odpoczynek nikomu potrzebny - fajna pointa (puenta), nie rewelacyjna, ale podoba mi się ogólnie na plus, można jeszcze poprawić pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zapomniałam o tych dużych literach-tez nie lubię-zmieniłam:)
Nula Brzoskwinia Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ach te myslniki.... nic dobrego nie wniosły... i po takich wierszach (sorry za brutalność) to nie dziwię się, że zostałaś sama... jak dla mnie zdecydowanie nie... Pozdrawiam, ot tak - Anka
ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 no cóż, chyba nie zrozumiałaś,albo ja nie rozumiem. to nie wiersz o samotności-na pewno
Ona_Kot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ja jeszcze nieśmiało zaproponuję zabranie kropek - skoro bark wielkich liter - to i kropki zbędne myślniki jak na razie nie wzbudziły mojej niechęci, chociaz bez nich, też dobrze się prezentuje można zaryzykować pozdrawiam
Nula Brzoskwinia Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zawsze można pobawic się w tomcia palucha :D
Ona_Kot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam się własnie takich wierszy brakuje na tym forum wypełnionym jakimiś miłosnymi lub wiosenno - agonalnymi pieniami... ten wiersz, mimo, że nie należy do najlepszych i mimo, że temat jego najświeższy nie jest (jak już wspominałam zdaje się) to pokazuje, że można jeszcze pisac o czymś mniej patetycznym, mniej napuszonym za to bardziej codziennym a przez to bliższym i akurat ta część z myślnikami (lub bez) jest wg mnie najlepszą częścią wiersza, bo pachnie dwuznacznie pozdrawiam
Nula Brzoskwinia Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 dzięki Bogu- gust to jedno z pojęc względnych :) a czesto i bezwzględnych ;)
ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 no.masz rację z tymi kropkami.pisałam o 4 rano. word zrobił duże literki a ja kropki:)
ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 aha- automatyczny brak inwencji- bo on przychodzi do mnie właśnie zawsze wiem kiedy- automatycznie po umysłowym wysiłku:)))
ot i anka Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 co do palca- sam jak palec jest nielogiczne, stąd sformuowanie moje.(kiedy palec jest sam?)
Bea Nefer Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Mix do początku (wyłącznie do przemyślenia): brak inwencji kazdego dnia pomysły na specer jak palec byc może wskazująca nie sama. Co sugeruję? Wyrzucić dopowiedzenia. Są niepotrzebne. Psują cały wiersz, a szkoda. pozdr.nef
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 hm podoba mi się, naprawdę... choć myślniki faktycznie nieco nie pasują... pozdrawiam ciepło
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 cholernie znajome odczucia! widać, że jestes po tym Lo plastycznym ;))
Agnes Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ja bym zostawiła tak jak jest:) myślniki mi nie przeszkadzają. czekam na kolejne pozdr. agnes
jasiu zły Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Jej! Dopiero teraz tu trafiłem, a to naprawdę niezły wiersz jest. W każdym razie trafia do mnie jak nic.
Freney Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Popieram jasia i Kocicę, nareszcie wiersz który nie babra się w emocjach. Słuszną linię ma nasza władza.
Rekomendowane odpowiedzi