Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2024 "Myślę więc jestem" - tak jak klasyk powiedział... lecz czy nadal jestem, gdy myśl nic nie zmienia? Nie przysparza wrażeń, bytu nie odmienia gdy byt w myśli pierwszej na stałe zasiedział. Bez blasku geniuszu czy byt będzie istniał gdy tylko myśl pusta wypełni stworzenia ? Czy w pustocie myśli nowe pokolenia nadal trwać będą, choć czas wiele zmieniał? I czy przemyślenia lub lśnienia rozumu nie będą już obce przyszłym pokoleniom przez tych co nauki puszczą mimo uszu? Pozostaje wszystko zostawić nadziejom, - na śpiące w jednostkach okruchy geniuszu - że istnienie przetrwa, dzięki przemy-lśnieniom. 4
poezja.tanczy Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Bożena Tatara - Paszko Na to lśnienie, co rozsadza Pomówienie, i ta władza Bardzo dobry wiersz Na plus :) M.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @poezja.tanczy Bardzo dziękuję za czytanie, komentarz i serducho :) @Jacek_Suchowicz Tobie Jacku również dziękuję, za serducho i czytanie :) Miłego dnia :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 czy myśl się skostniała czy byt się zasiedział świat nie jest do przodu nie przybywa nieba stagnacja wypełnia nawet ludziom usta bo w słowach miast zachęt pesymizm i pustka i ciągłe wrażenie wolnego cofania do epok minionych za gębę trzymania do walki z Najwyższym której nikt nie wygra Boże przywróć rozum i daj ludziom skrzydła :) 1
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Bożena Tatara - Paszko geniuszy z tych maluchów naszych jeszcze trochę będzie :) Spokojna głowa... 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2024 @Leszczym Obyś miał rację, bo z tego co obserwuję reformy edukacji sugerują, że chodzi o to by przyszłe pokolenia umiały liczyć do pięciuset i umiały się podpisać. Do zbierania szparagów wystarczy...
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Sonet włoski Łukasz Jasiński
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 @Łukasz Jasiński Taki był plan :) Dziękuję za czytanie :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 @Bożena Tatara - Paszko O, bardzo fajny sonet. Nie wiedziałem, że takowe tworzysz. To bardzo miła dla mnie niespodzianka. 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 15 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 @Wędrowiec.1984 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W każdym razie zdarza mi się i bardzo się staram. Dziękuję za czytanie i lubienie :) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Bożenko Wiem, że potrafisz i czekam na dalsze - no cóż prawdziwa kobieta z możliwościami ... Serdecznie pozdrawiam Jacek :))) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 15 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz Dziękuję Jacku :) Czasem wena bywa dla mnie łaskawa, częściej proza każe trzeźwo stąpać po ziemi, ale... może uda mi się jeszcze coś napisać. Póki co porządki świąteczne jeszcze trwają :) Odozdrawiam ciepło :)
Rekomendowane odpowiedzi