jezyk Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 pokój bez klamek, dwa małe otworki ciemność chce wyjść nie może chce polecieć, żyć marzeniami a tu manipulowany, kontrolowany ściany bola, dokuczliwie ograniczają nie pozwalają być strasznie głucho nie slychać nic na zewnatrz wolności! wolności! swobody !życia !prawdy! głucho samotność ociera o szaleństwo ciągle te same koszmary rzeczywistosc czy złuda nie wie sam juz nie chce dość ! kierowany zwierzecościa milknie ujawnia boską naturę cierpi jutro nadejdzie nowy dzień jak w buszu walka o przetrwanie a on chce życ !! krople z otworów pokoju splywają nic nie dają całowania płatków róż... jedwabiu muskania... kochania...
Samo zło Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 jest tak"pokój bez klamek" resztę wyrzucić, a tą frazę precyzyjne wpleść w inną treść;) nie, nie, nie- słabo mi..
Wiktor Desiczewski Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 no wiesz generalnie to nie tragicznie, ale weź coś zrób coś bo tam są jakieś w tym wierszu różne chochliki... w stylu "sciany bola"... a przez to źle sie czyta..
Nula Brzoskwinia Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 co by tu napisać, żeby się nie rozpisac i żeby nikogo nie urazić... Nie musisz tak krzyczeć w tym wierszu... bo to taka opera za trzy grosze- więcej bym nie dała... Nie wiem jak jest w takim domu wariatów (ja mam to codziennie u siebie, ale trzymajmy się tej wersji że to tylko dom :D ). Ale zabrzmiało to tak prosto (poprawka- to jest tak prosto napisane), że ja powiem Ci tyle samo. nie bede sie rozpisywac, trzeba cos zostawic innym piraniom :P Pozdrawiam, ANia
Roman Bezet Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 pokój bez klamek, dwa małe otworki ciemność chce wyjść nie może chce polecieć To jest wiersz o ptaszku? O-skubanym? Przepraszam, że może głupio pytam, ale nie zrozumiałem wiersza. pzdr. b
jezyk Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 to nie jest wiersz o zadnych ptaszkach ani domach wariatow...
vacker_flickan Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 domek dla ptaszków bliźniak pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 "pokój bez klamek, dwa małe otworki ciemność" Toż to perwera jakaś. Zanim zamieści sie jakis zwrot w wierszu, dobrze jest przemyśleć wieloznaczność i to, co czytelnikowi może przyjść na myśl po przeczytaniu tego zwrotu. W ten sposób można uniknąć bardzo wielu dziwnych sytuacji i reakcji. Reszta tekstu to próba stworzenia wiersza. Nieudana, niestety.
Rekomendowane odpowiedzi