Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Rafael Mariusw Polsce tego nie ma aż tak:) nie byłam zadowolona i dlatego wyjechałam do Grecji, a tu zawsze nie zawiodą:) w tych gorszych hotelach też jest fajnie:) obok jest mały hotelik 3 gwiazdkowy i sympatyczni tam ludzie, bo spotykam na plaży, rodzina, a mama ich zawsze stoi na plaży:) nie widziałam, żeby leżeli, i jest też taka rodzina, co nie zabrali jednej córki, a ta siostra na plaży cały czas rozmawia i się widzą przez telefon, zapytałam, dlaczego jej nie zabrali:) komedia :) Polacy to jednak dziwni ludzie, ale momentami zabawni:) 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Niektórzy uważają, że tak się można szybciej opalić.

Grecy są specjalistami od turystyki od wieków, a u nas to dopiero raczkuje tak naprawdę w porównaniu z nimi.

Tęsknią za sobą. Najlepsze koleżanki. To dobrze, że tak jest, choć z drugiej strony mogła by też poszukać sobie towarzystwa na miejscu.

Może by się jakiś miły chłopczyk znalazł...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - cieszy mnie twoje podobanie - dziękuje -                                                                                              Pzdr. Witaj - wyszło jak wyszło - może innym razem ci dogodzę -                                                                                                              Pzdr.
    • Niby tak ale jak by nie było polskie forum literackie. Dodatkowo pop i poezja śpiewana to jakoś mi to dziwnie się widzi. Tyle tego jest na YouTube. Czytałaś może "Janko Muzykant" H. Sienkiewicza? Co według Ciebie chciał przekazać autor tą nowelą? Co oznacza ostatnie zdanie tam zawarte?
    • @Sylwester_Lasota- Dzięki, Sylwestrze :)  
    • @Natuskaa Dziękuję za komentarz – rozumiem, że temat wychowania budzi emocje i każdy ma swoje spojrzenie, często oparte na własnych doświadczeniach. Chciałabym tylko dodać, że to nie były moje dzieci – pracowałam wtedy jako niania, więc miałam szczególną odpowiedzialność, żeby dzieci były bezpieczne, ale też, żeby nie czuły się pouczane czy karane "za emocje". Chłopcy na co dzień bawili się razem świetnie – dzielili pokój, łóżka piętrowe, mnóstwo wspólnych zabaw i śmiechu. Ale jak to dzieci – bywały momenty napięcia, zmęczenia, zazdrości. I to normalne. Ważne, by wtedy mądrze reagować – nie karą, nie rozdzielaniem na siłę, ale próbą rozmowy, nazwaniem tego, co się dzieje. Moja propozycja: „To może bij się ze mną” – była właśnie takim sposobem, by zatrzymać impuls, przekierować uwagę, pokazać granicę. I zadziałała. Staś, odpowiadając: „Z tobą nie mogę, bo nie jesteś moim bratem” – sam zrozumiał coś ważnego. To był piękny moment. Nie trzeba było rozdzielać ani karać. W pracy z dziećmi nie wszystko da się rozwiązać książkowo. Dzieci uczą się przez relacje, nie przez rozkazy. A takie sytuacje są codziennością – nie w patologii, tylko w zwykłym, zdrowym rozwoju. Pozdrawiam serdecznie – zawsze warto rozmawiać, ale też zostawiać przestrzeń dla cudzej praktyki i doświadczenia. Dobrego dnia :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

najważniejsze aby się nie polała krew dzięki
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...