Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 (edytowane) i ustalmy że jeśli koń wygląda jak koń śmierdzi jak koń zachowuje się jak koń to nawet gdy pierdzi że jest kotem jest koniem a gdy świni przywdzieją końską maskę podkują racice i założą uprząż to świnia nadal jest świnią i kropka na koniec Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 7
Konrad Koper Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Chciałem skrytykować - później pojąłem głębie !!
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @Konrad Koper Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Tak, jak kiedyś mówiono, jest baza i nadbudowa, a żadna nadbudowa bazy nie zmieni. Pozdrawiam P.S. literówka: "końską"
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Tyle razy to czytałem i nie zauważyłem, a byk jak koń. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 I jeszcze brak ogonka w 'podkują' :) Dobry temat
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięx! Ślepnę coraz bardziej... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Trafnie i zabawnie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam W pełni się zgadzam. Jest to żenujące... niemal jak ten komentarz. Zdrowia! :) @Dagmara Gądek Poza tym... nikt nikomu nie broni, każdy może być koniem: 1
corival Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Czyli natury nie zmienisz. Jaka by ona nie była. Dosko.ale zauważone i dosadnie, ostro, ale jak wnikliwe opisane. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może odpowiem tak: Kiedyś, bardzo dawno temu, byłem fanem boksu, ale tylko sportowego i tylko w męskim wykonaniu. Nie było wtedy opcji żeby doprowadzić do takiej sytuacji, że znaczna część świata zastanawia się czy to przypadkiem nie facet przebrany za kobietę sprał w świetle reflektorów i na oczach kamer prawdziwą kobietę, mistrzynię boksu. Co ciekawe, w drugą stronę to nie działa. Kobiety podające się za mężczyzn raczej nie próbują konkurować z nimi w dyscyplinach siłowych. Również pozdrawiam 1
corival Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota A widzisz... kobiety mimo wszystko mają ten swój instynkt. Nawet te, które starają się swoją naturę zmieniać. Pozdrawiam ponownie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najbardziej przerażające w tym wszystkim jest to, że robią to kobiety (czytaj aktywistki) kobietom. 1
poezja.tanczy Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Bo co świńskie, te zwyczaje To panieństwo, tak się nadaje Ja o starości a Ty o świniach :) Ważne że się zgadza, M.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko się miesza, Świnie z koniami, Młodość ze starością, Coraz trudniej w tym wszystkim Znaleźć jakiś końsensus. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Gwoli wyjaśnienia :). Definicja konia w jednej z pierwszych polskich encyklopedii zatytułowanej "Nowe Ateny", autorstwa ks. Benedykta Chmielowskiego zaczynała się od słów: "Koń jaki jest, każdy widzi". No cóż, dziś nawet "pewność niepewna", jak to ujął inny ksiądz - poeta. Pozdrawiam tych co tu jeszcze zajrzą :)
Rekomendowane odpowiedzi