Ten utwór został doceniony przez użytkowników. E.T. Opublikowano 4 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 Stałam się śniadaniem, obiadem, kolacją, praniem, odkurzaniem, zmywaniem, zakupami, planowaniem, rachunkami. Jestem przezroczysta. Nie widać mojego ciała, myśli, uczuć. Nikt się o mnie nie upomina. Gdzie są klucze? Widziałaś telefon? Już nawet nie przeszkadzam. Przestałam walczyć. Zrosłam się z domem. Jestem nim. Nie mam nawet imienia. 8
hania kluseczka Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 (edytowane) @E.T. nie wiem co powiedzieć, peelka sama musiała do tego doprowadzić, ktoś za nią nie "przynosił, podawał, zamiatał" tylko ona sama się zdegradowała, a potem inni ją postrzegają, tak jak chciała być potraktowana i wg tego na co sobie, zasłużyła, albo "zasłużyła" Edytowane 4 Lipca 2024 przez hania kluseczka (wyświetl historię edycji) 1
E.T. Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @hania kluseczka Dziękuję. Dobrze jest wiedzieć, że wiersz porusza. Pozdrawiam. Ewa @Dagmara Gądek Dziękuję za komentarz, który traktuję jako komplement. Pozdrawiam. Ewa 1
Stracony Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @E.T. Pozwolę sobie odnieść się do wiersza i komentarzy już napisanych.Nazwałbym sam wiersz "poezją użytkową" w najlepszym tego słowa znaczeniu. Nigdy jeszcze nie przeczytałem tak trafnie ujętej samotności w związku, toksyczności w związku.Hmm obowiązkowy utwór powiedzmy już od klasy maturalnej, temat do dyskusji ,im wcześniej tym lepiej.Do tego przejmujący tytuł E.T. Do dziś brzmi mi w uszach czasami "E.T. dzwoni dom, E.T. dzwoni dom..." Toczysz jednak walkę ,ale już tylko wewnętrzną i to bardzo dobrze i ....wygrasz, jeśli weźmiesz pod uwagę to co napisały moje poprzedniczki. Przyjąć ,że sam jestem sobie winny jest bardzo trudno,ale wiele z tego co nas w życiu spotyka jest pozostałością nawet z dzieciństwa.Ameryki tutaj nie odkryłem, ale niech peelka odkryje co ma w sobie.Jesteśmy magnesem i przyciągamy odpowiedni balast. Poezja to bardzo dobry początek. 1
E.T. Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @Stracony Dziękuję za myśli odnośnie wiersza. Miło słyszeć, że udało mi się przekazać, co chciałam. E.T. to moje inicjały :) Pozdrawiam. Ewa
Rafael Marius Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @E.T. Znam to dobrze, gdyż było tak i ze mną, ale już nie dziś.
E.T. Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @Rafael Marius Wydaje mi się, że wiele osób tego doświadcza, tylko jest to właśnie "niewidzialne", "niesłyszalne". I dlatego chciałam temu oddać głos. Jest to tak samo ważne jak Twój głos: "Ale już nie dziś" Pozdrawiam. Ewa 1
corival Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @E.T. O, nie dobrze, że peelka przestała walczyć i płynie z falą. Jednak doskonale oddałaś rzeczywistość takich osób. Pozdrawiam :)
Krzysztof2022 Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @E.T. dużo w Tobie wrażliwości, myślę że więcej niż dużo Krzystzof 1
Naj Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @E.T. znam to uczucie. Najważniejsze - zauważyć, a moze raczej przyznac sie przed sama soba, że tak jest, nastepnie zacząć być widzialną dla siebie... piękny wiersz Pozdrawiam Marta 1
poezja.tanczy Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @E.T. Bez imienia, co to wróży Na westchnienia, tej podróży Smutny wiersz Ale ciekawy Pozdrawiam miło, M.
Ilona Rutkowska Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @E.T. "nie mam nawet imienia" - tak nie może być... i ty to wiesz, i my wszyscy... a jednak, to ciągle jakiś problem - dlatego, dobrze o tym mówić, głośno. "już nawet nie przeszkadzam" - to jest "clou" całości, niestety... czyli jakiś... matrix. A gdyby pomyśleć, co beze mnie...? Jakoś, nikt nie chce sobie tego wyobrazić... cóż...;) Warto poruszać takie tematy. A... E.T. to świetne inicjały:)) pozdrawiam IR 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Ilona Rutkowska ... prawie mi myśli z głowy wyjęłaś... :) @E.T. ... ... tytuł bardzo pasuje do takiej treści. Świetny i... smutny wers... "już nawet nie przeszkadzam".. dobra puenta, a ponad nią... "niewidzialna"... kobieta, która 'mówi' o braku... Zostawiam zasłużony punkcik. Pozdrawiam.
E.T. Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @corival Dziękuję. Pozdrawiam. Ewa @Krzysztof2022 Dziękuję. Przekleństwo czy błogosławieństwo? ;) Pozdrawiam. Ewa @Naj Dziękuję. Tak, można by rzec, by było więcej siebie w sobie. Pozdrawiam. Ewa @poezja.tanczy Przybrać postać każdą mogę i wyruszyć w nową drogę :) Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. Ewa @Ilona Rutkowska Tak, zgadzam się. Przezroczystość powinna przeszkadzać. A co do inicjałów... Hmm, są sponsorowane :) Pozdrawiam. Ewa @Nata_Kruk Dziękuję. Pozdrawiam. Ewa 2
Ilona Rutkowska Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Nata_Kruk w tym przypadku, chyba niemało nas - jednomyślnych...;) pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi