Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 4 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 A gdyby tak brzozą wrosnąć w ziemię, gdzieś na rozstaju drogi. oddać rumieniec za biel chropowatą, za smukłe korzenie - nogi. Poddać się wiatrom co wytargają, szarpną zieloną koronę. zatańczyć z nimi w szalonym rytmie chyląc się w każdą stronę. Swym cieniem długim utulić błogo wszystkich zmęczonych drogą. Wyszeptać im w ucho pieśń prawdziwą, że oni też tak mogą. Że mogą białą brzozą wrosnąć, korzeniem sięgnąć ziemi. Zastygnąć na chwilę pod błękitem, a resztę w ciszę zmienić. 12
Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @aniat. Piękny wiersz porywa i uspokaja w tym samym czasie. Pozdrawiam.
aniat. Opublikowano 4 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @Amber dziękuję za komentarz, miło mi 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 jeśli już wrastać to może dębem i raczej z boku drogi by żaden dureń w szalonym pędzie nawet nie złamał nogi w pełnym skupieniu wieść skromny żywot wokół tuląc żołędzie z słońcem prowadzić dysputę miłą z księdzem iść po kolędzie ... :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 Witaj - podoba się - Pzdr.serdecznie.
corival Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @aniat. Mój klimat, więc zerknęłam. Całkiem miło zabrzmiało. Pozdrawiam :)
aniat. Opublikowano 4 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Dziękuję za komentarz. Bardzo mi miło. 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @aniat. "Zastygnąć na chwilę pod błękitem, a resztę w ciszę zmienić." Gdyby się dało, ech...;) Pięknie:) pozdrawiam IR
MIROSŁAW C. Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @aniat. "zastygłem w bezruchu i nie zauważyłem kiedy ptaki zbudowały sobie na mnie gniazda" Pozdrawiam. 1
aniat. Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @MIROSŁAW C. Och jak pięknie…. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ilona Rutkowska Ja czasami tak robię, ale coraz mniej miejsca, coraz mniej czasu….. Dziękuję za komentarz. 1
Rekomendowane odpowiedzi