Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 10 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 rozstroiła mi się klawiatura wypisał długopis ołówek pogryzł pies ptasie pióra dawno odleciały palec odwykł od gliny zwieszam głowę kołacze się w niej wiersz w końcu unieruchamia i znika słowo nie trwa wiecznie choć było na początku 16
Rafael Marius Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 @iwonaroma O tak trzeba zapisywać szybciutko, bo inaczej zaraz się zapomni. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba, że stanie się ciałem. 1
Marek.zak1 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 To tylko awarie techniczne, prawdziwe kontuzje, jak coś nie kontaktuje w głowie i wychodzą głupoty. Pozdrawiam 1
any woll Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 te, które uleciały są zazwyczaj najlepsze. te zapisane są tylko ich śladem... 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński 1
violetta Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 Myślę, że jest bardziej przewrotnie, jest wieczne:) 1
Nefretete Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak całością w notatnikach przenosimy — nie zanika za pamięcią __________________________________ /Niejednokrotnie zmagałem się z problemem otwartych notatników w laptopie; postawiony w stanie hibernacji przechowywał niezapisane wiersze, zanim prąd fajchy bezpieczników poinformował, że wybucha i spokoju potrzebują te karty Czyste po resecie bez liter patrzyły mi w oczy, przywracając pamięcią utracone wiersze/ Wiersz czytam z podobaniem! Pozdro 1
befana_di_campi Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 @iwonaroma Nie wszyscy składający strofy są czy muszą być po(ł)ectwem. Skromna b_d_c za takową się np. nie uważa, mimo że od czasu do czasu coś sobie skrobnie, albo nawet i wyda ;-))) Wiersz dobry, niemniej tytuł ciut megalomański :-) 1
iwonaroma Opublikowano 11 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius tak, szybciutko, bo wiersze wlatują w niepamięć:) Ciało wiersza :) otóż to, ubrane w modne wersy, tu kropeczka i tam kropeczka :) Dzięki @Marek.zak1 zgoda :) Pozdrawiam również @any woll prawda, najlepsze najulotniejsze, nie chcą dać się schwytać. Dzięki:) @Łukasz Jasiński ;) pewnie, że można, mamy wolność (przynajmniej, nomen omen, na papierze:)) Dzięki @violetta oj Violu... ;) Dzięki @Nefretete :) wiersze bez liter patrzące w oczy - super Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdro również 1
iwonaroma Opublikowano 11 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @befana_di_campi :) fakt, piszących wiersze mnóstwo, na szczęście nie ma wzorca poety/poetki umieszczonego w Sevres, więc można czuć się dowolnie :) A odbiór czytelników? I tak nie mamy na to wpływu, i może dobrze? Niech każdy karmi się tym, co mu pasuje, poezja i przymus to brzydkie zestawienie. Dziękuję:) 1
poezja.tanczy Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2024 @iwonaroma Bo dla słowa, wymaganie Ostatni wiersz, znaczy uznanie Fantazyjnie ale z gracją :) Pozdrawiam miło, M. 1
Nata_Kruk Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się pomysł na tę kontuzję... :) Spójrz, w tym fragmenciku, w każdym wersie jeden czasownik, w całości też są inne... można by, to sugestia... choć jeden pominąć.. "unieruchamia".. Próbowałam czytać... i w końcu znika Dobra puenta. Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 12 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy miło :) Dzięki i również pozdrawiam @Nata_Kruk :) przemyślę, choć między kołataniem a znikaniem ten bezruch jednak jest mi konieczny... Dzięki i również pozdrawiam @Natuskaa @Liero @Leszczym Podziękowania:) 2
A-typowa-b Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 @iwonaroma napisane, przeczytane, uznane, nie zapomniane, jest wieczne. Pozdrawiam z uśmiechem, bo w gruncie rzeczy wiem, co masz na myśli. Pozdrawiam 1
iwonaroma Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-b :) dziękuję Również zdrówka i z uśmiechem:) @Bożena De-Tre :) dziękuję
iwonaroma Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 @viola arvensis :) dziękuję
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 @iwonaroma Zawsze mam przy sobie notatnik - program w komórce. Kiedy tylko jest okazja, a wpadnie jakaś myśl, to od razu ląduje w notatniku. Niestety częstokroć bywa tak, że myśl wpada, gdy prowadzę samochód. Trzeba się koniecznie gdzieś zatrzymać i to spisać, bo być może ma się do czynienia z początkiem fajnego wiersza. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wędrowiec.1984 :) Tak, notatnik w komórce pomaga, ale są sytuacje, gdy trudno z niego skorzystać. Dzięki:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 @iwonaroma poetka nie jest kontuzjowana a rozum ma całkiem sprawny i nawet z sensem buduje zdania kreując fakt ów zabawnie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi