Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kasia Koziorowska Opublikowano 3 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 Odszukałam pośród szemrzących dróg tę jedyną, która zaprowadziła mnie do twojej epoki. Odnalazłam taki bezczas, z jakim nie warto witać jesieni, kołysać się wraz z wiosennym powiewem. W końcu przytrafiła mi się miłość - inkrustowana najlepszymi łzami, udekorowana światłem, które nie boi się własnego cienia. Poczułam na napiętej skórze twój nowo narodzony świt, poczułam myśli, niedawno poczęte, otulone miękkimi mgłami. Moje rozkwitające dłonie balansują na granicy ciała i nieba, wkradają się pod grubą warstwę nocy, niespokojną i bardzo dosadną. Twoja melancholia twierdzi zbyt wiele; oddaję ci bez zastanowienia życie, aby należało również do ciebie. Wiem, powróci dzień - zimny i mokry, ale tylko po drugiej stronie snu. Ja wciąż jestem tu - odurzona twoją niecierpliwością, sentymentem, który pragnę dla ciebie uwiecznić. Mój drogi, nie szukaj niewłaściwych dachów dla bujnego serca; nie szukaj łez, bowiem odeszły o przesądzonej porze. Zatrzaśnij serdecznie drzwi, otwórz na oścież swą cielesność. Popłynie w nas tęsknota, samotne słońce, którego się nie wstydzę. 10
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 @Kasia Koziorowska Twoje wiersze są bardzo równe i posiadają taką fajną kojącą aurę. Nie wiem z czego to wynika. Podobnie mam z utworami Eweliny. Bardzo to lubię.
MIROSŁAW C. Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 @Kasia Koziorowska Jak w komentarzu wyżej, to się czyta... Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 Witam - wiersz z wyższej półki - wart przeczytania - Pzdr.zadowoleniem.
poezja.tanczy Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 @Kasia Koziorowska Bo dla słońca, to te pokazania Bo bez końca, te kolejne wyznania Pięknie piszesz! Pozdrawiam miło, M.
Ewelina Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2024 @Kasia Koziorowska cudny! Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi