anton_ninjesi Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 Wchodzę na pole pszenicy, gdzie ziarno szeleści pod stopami, a słońce z wolna opada, kąpiąc świat w złotym blasku. Znikają cienie miasta, dźwięki elektroniki, tutaj cisza mówi głosem ziemi, tu prostota staje się prawdą. Technologia odchodzi w cień, zanikają metalowe dźwięki, a ja zanurzam się w głębokości pola, w nieskończoności łanów. Pochylam się, dotykam ziemi, która w swym wnętrzu kryje wieczną mądrość, co karmi nas od lat, nieprzerwanie. Czuję ciężar lat pracy, dłoni splątanych w korzeniach, krew i pot, co płyną przez pokolenia, a ziemia daje, ziemia bierze, a potem znowu obdarza, niezmiennie, w swym cyklu prostym, świętym, co życie niesie od lata do lata. Zanurzam dłonie w ziarnie, przesiewam je przez palce, jak czas, co przemyka, niepostrzeżenie, nieubłaganie, ale tutaj, na tym polu, czas się zatrzymuje, staje się wiecznym teraz, chwilą, co trwa. Oddycham zapachem pszenicy, ciepłym powietrzem, i wiem, że w tej prostocie, w tej ziemi, jest odpowiedź na pytania, co dręczą serce. Tutaj odradzam się, tutaj jestem sobą, w najczystszej postaci. Pole pszenicy, w słońcu skąpane, to nie tylko pole, to życie, co trwa, to dar, co karmi nas wszystkich, nieustannie, w tej wiecznej harmonii, co prostotą jest prawdziwa. 5
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński
MIROSŁAW C. Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 @anton_ninjesi W polu pszenicy można znaleźć link do swojej duszy... Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 @anton_ninjesi Dreszcze mnie przeszły, uwielbiam to uczucie łączenia z Matką Ziemią. Ostatnio uwielbiam leżeć w trawie, oglądać niebo i ładować swoje " baterie". Pozdrawiam serdecznie!
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2024 Pole pszenicy, to inwestycja, trud i nadzieja. Za obrazami, które czasami możemy nawet dotknąć, często kryje się wiele ukrytych treści. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi