Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Z cyklu: Śpiewnik pielgrzyma Na sto trzydzieści trzy Dobroć to piękna kobieta Dba o Ciebie co dnia Przyrządza Ci śniadanie Opiekuje się jak się da Podpowiada co dobre Przekonuje że kąpiele chłodne Są dobre dla zdrowia duszy Byś nie zginął w dzikiej głuszy Dobroć mówi szeptem Nie krzyczy, nie podnosi głosu Mówi to co warto usłyszeć A nie dla patosu Czy posłuchasz Dobroć Twoja to sprawa Możesz ją brać na poważnie Albo myśleć, że to tylko zabawa Jej wyrodny brat Zło Też mówi, przekonuje Że Zło nie jest złe Nie od dziś główkuje Jak Cie omamić Jak zataić prawdę Byś stał się jego psem Co na łańcuchu szczeka Byś chodził koło Zła nogi I Dobroć omijał z daleka Niby rodzeństwo A tak różni od siebie Dobroć i Zło A Ty szukasz wciąż siebie Niby rodzeństwo A tak różni od siebie Dobroć i Zło A Ty szukasz wciąż siebie //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, dialogi i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 10
iwonaroma Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Kobieta - Anioł :) Choć trzeba przyznać, że bywają też piekielnice...:( A zło trzeba mocno trzymać pod butem... Trudna tematyka ujęta przez Ciebie w uroczej poetyckiej formie :) Pozdrowienia 1
Natuskaa Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Ciągle te dylematy... prawo, lewo... góra, dół... ja, inni. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @poezja.tanczy ja akurat odchodzę od tych pojęć, ale wiersz doceniam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 3 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2024 @iwonaroma Ale ważne że kobieta To już wiele mówi :) @Natuskaa Bez dylematów narzekalibyśmy na monotonię :) @Leszczym Pojęcia pojęciami A fakty pozostają faktami :) @andreas @violetta Dzięki, że jesteście Miłej majówki dla wszystkich! Pozdrawiam, M. 3
andrew Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2024 @poezja.tanczy Wspaniale Zawsze będziemy szukać siebie. Pozdrawiam serdecznie, Miłego dnia 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (...) ... po prostu fajna treść... :) chyba każdy wciąż siebie w jakiś sposób 'szuka'. Dobrego popołudnia. 1
Nefretete Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @poezja.tanczy Po przeczytaniu twojego wiersza, przypomniałeś całością porzucone przeze mnie zeszyty 'Taize', które są podobnie, jak twój tekst skarbnicą wiedzy z życia wziętą! Tekst mi się podoba! Pozdrawiam cię 1
poezja.tanczy Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Nefretete Dzięki to odkop i publikuj !
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2024 Ładnie Łukasz 1
klaks Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2024 @poezja.tanczy Ciekawy wiersz, sugeruje dokonanie wyboru, w którym odnajdę w końcu siebie. Pozdrawiam :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 4 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2024 @Łukasz Jasiński Dzięki @Hiala Bo życie to sztuka wyboru :) @klaks tak to właśnie jest Dzięki M.
klaks Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2024 @poezja.tanczy Prawdziwa dobroc to wielki skarb, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi