Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 w niepoliczonych hawańskich słońcach w jurnych synkopach rumby i salsy złociście tytoń do tego dojrzał żeby przy tobie w ustach się żarzyć rozpalać ciało tą nikotyną co bez metafor prawdziwie płonie bo każdy atom cygar przeniknął gorącą wonią ud czarnych kobiet kiedy zwijały liście lubieżnie sunąc powoli od kolan w górę w fallicznym kształcie wietrząc już fiestę za którą były gotowe umrzeć tak jak ty teraz rozpłomieniona pijana rumem kubańskich macho by w żądzy szeptać och kochaj kochaj i nie daj choćby na chwilę zasnąć Andrzej Kędzierski 16
aff Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 A nie hawajskich? :-) Poza tym pojechałeś, że ho ho ;-)
andreas Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @agfka To jest o Kubie, a Hawana jest stolicą .
aff Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Hawańczyk to także rasa psa;-) Słońca Hawany byłoby może lepsze. No, takie moje.. Pzdr.
andreas Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @agfka Tam jest tak słonecznie, że chyba kilka Słońc musi świecić...
MIROSŁAW C. Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @andreas Coś jakbym poczuł smak cygar :) 1
befana_di_campi Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @andreas Bardzo to ślicznościowe :-)
poezja.tanczy Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2024 @andreas Na te wymowy, i te wyznania Kubańskie cygara, dla pojednania Świetnie napisane Z lekkością Pozdrawiam miło, M.
andreas Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2024 @poezja.tanczy Lekko napisane, ale ile musiałem się namęczyć. Pozdro. @MIROSŁAW C. Ja wprawdzie nie palę, ale cygara są, zdaje się, luksusową formą papierochów. Pozdro. 1
Deonix_ Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Piękny wiersz, jakkolwiek przeciwniczką wszelkiego kopcenia jestem :) Klimatycznie, gorąco, obrazowo napisane. Nawet W. Cejrowski, też wielki przeciwnik palenia przyznał, że to zwijanie cygar na udach to jest sztuka, trucicielska, ale jednak sztuka :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to traktuję trochę dwuznacznie, bowiem liście tytoniu trują także przez skórę, z czego nie każdy zdaje sobie sprawę. U nas ludzie pracujący z tytoniem mają rękawice, maski i kombinezony, i to bynajmniej nie jest cosplay ;) Miło było poczytać nastrojowy erotyk :) Deo
andreas Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2024 @Deonix_ Dzięki za miłe słowa. Ja również nie palę, ale to nie przeszkodziło mi jednak w napisaniu tego wierszyka. Podobnie jak z moją niewiarą w Pana Boga, chociaż na ten temat też wykombinowałem (podmiot liryczny bardzo wierzący) kilka tekścików. Pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2024 @andreas Bo poeci to podobno wrażliwi, empatyczni ludzie :) Zdrówka też :) 1
Rekomendowane odpowiedzi