befana_di_campi Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2024 "Czas się zielono" w oknach układa Skrzypi słowika stara pozytywka Okrągłe oko otwiera poczwarka Dziewczęta noszą nagie usta Pod futrem kotki rozkosz już ciężarna" To prawda: zieleń piętrowo wchodzi w przestwór pobladły Lecz nigdy nie usłyszałam w kwietniu słowika Wierzę na słowo iż oko poczwarki bywa okrągłe gdy usta dziewcząt są ustrojone w jaskrawą szminkę A w domach kicie - wysterylizowane - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - " - Twoje włosy hiacynty - - Twoje palce armia - Strąć mnie w głębsze pragnienie" - Czyimi włosami bywają hiacynty? - Ile palców liczy sobie armia? - Nie chcę być strącana bowiem pragnienia się nie ugasi kiedy głębia 4
Leszczym Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2024 @befana_di_campi Kurczę, dobre i z językową sprawnością i potencjałem !! Jak ja to mogłem pominąć? Za mało czytam tutaj://
wierszyki Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Pragnienia w zmysłowej, freudowskiej głębi. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sprawne bardzo Twoje pisanie, lubię. Buczkówna mnie przestraszyła, bo wydało mi się, że nie znam, ale jakby coś mi w pamięci podpowiada, ze już kiedyś czytałam. (?) Ona się urodziła w Białej Krakowskiej, ja tam mieszkam, może nieco bardziej na wsi za Białą (kiedyś tam były pola). ;-) Kiedyś coś tam napisałam o Kazimierze Alberti: przezroczysta gdy wymyślono już nazwy wszystkich ulic dawnej Białej Krakowskiej ale pojawiły się nowe z domami o wysokich żywopłotach lubi zatrzymywać obok starej kapliczki pozbawiona szelestu pól to z nim się szło aż na koniec świata w rozdygotanym cieniu ostatniej z trzech lipek ukradkiem zerka na przezroczyste dzieci zmarłe na cholerę i dźwig po prawej pośród okratowanych bloków chwiejne kroki księżyca uciekająca kuropatwa nie wzlatuje ponad Gaiki To tak może jako ciekawostka tytułem, bo może to stąd te okrągłe oczy poczwarek, nie wiadomo ;-))) Pozdrawiam serdecznie 1
befana_di_campi Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2024 @agfka Niektóre poczwarki, zwłaszcza pewnych ciem, tak mają, choć tak bardzo z bliska to sama im się nie przypatrywałam. Za komentarz: ucałowania serdeczne :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2024 @befana_di_campi Na wydarzenia, taka odpowiedź Są te sprawdzenia, słowika spowiedź Oryginalny wiersz Nie czytałem niczego podobnego Pozdrawiam miło, M. 1
befana_di_campi Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2024 @poezja.tanczy Dziękuję :) 1
Rekomendowane odpowiedzi