Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gizel-la Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 (edytowane) zaplątała w słów przeciętność powiew wiosny burzą myśli ogarnęła niemoc błogą by uśmiechem móc nakarmić niedorosłym nawet tych co szczęście mają już za sobą gdy zakwitła świat zmieniła absolutnie to co szare nagle mieni się barwami i to życie które do tej pory smutne i zmęczenie ciągłą walką z wiatrakami taka piękna choć w spojrzeniu tak niestała ile miała któż wie dała tylko tyle była wiosną i młodością była całą i jak tęcza pojawiła się na chwilę Edytowane 7 Kwietnia 2024 przez Gizel-la (wyświetl historię edycji) 19
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gizel-laWyłapywacz literówek coś tam brzęczy, że nie W a Z tam zwykle bywa, zauważył i się zmywa. Pozdrawiam ;-) 1
jan_komułzykant Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Świetny. Włączyłbym do lektur szkolnych i nie tylko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo naprawdę ma ponadczasowy przekaz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłego dnia 1
Marek.zak1 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Ładnie wyszło, a ta walka z wiatrakami i poczucie, że szczęście ma się za sobą, a może w ogóle go nie było i raczej nie będzie są dołujące. Wielu ma nadzieję, że wiosną coś się zmieni, a nawet powstała dawno temu piosenka: "Niech no tylko zakwitną jabłonie". w sztuce pod tym samym tytułem, wystawianej przez warszawski teatr Ateneum w moim sąsiedztwie. Polecam i pozdrawiam. 1
Gizel-la Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 @Wiesław J.K. oj faktycznie litróweczki, które bardzo lubię . tzn. literóweczki :))) Bardzo dziękuję za odwiedziny! Proszę nie uciekać! Jeden "bąd" mniej - nie oznacza, że jest już dobrze :))). Pozdrawiam z uśmiechem. @jan_komułzykant bardzo dziękuję za miły komentarz! :) Myślę, że piosenka zostałaby wygwizdana przez młodzież, która teraz ma inne priorytety... Ale...z ciekawości pokażę ją mojemu osiemnastolatkowi, który wyraźnym znudzeniem powtarza właśnie materiał z polskiego (zwłaszcza romantyzm) do matury :))) Pozdrawiam! @Marek.zak1to prawda...w życiu trzeba iść na kompromis. To ono pisze za nas scenariusze. Szczęście to sprawa względna, indywidualna... Trzeba polubić życie takim, jakie ono jest. To podejście pomoże uzyskać przysłowiowy spokój i szczęście. Pozdrawiam i dziękuję za słówko pod tekstem :)
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gizel-laW zasadzie nie zwracam uwagi na literóweczki, tak jakoś dzisiaj mnie naszło (Leszczym świadkiem). Skądże takie przypuszczenie, że mam zamiar uciekać, ależ nie, zostanę i będę łowić literówy. hahahahaha Pozdrawiam serdecznie! :-) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 ładnie ale 4 X i - piosence ujdzie pojawiamy się znikamy w tej przestrzeni obdarzjąc pięknym kwieciem wszystkich wokół czasem głowę rozwalimy by coś zmienić prawie zawsze zostawiamy święty spokój :) 2
Gizel-la Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2024 @Jacek_Suchowicz bardzo dziękuję za konstruktywną krytykę :) i w pierwotnej wersji było więcej - udało się usunąć :) pozdrawiam serdecznie! @Lidia Maria Concertina dziękuję za serduszko! :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 Cudownie, proszę pani... Łukasz Jasiński 1
Gizel-la Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 @Łukasz Jasiński starałam się... :))) Miłego dnia! 1
Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @Gizel-la Aż nogi rwą do tańca. Świetny tekst. Pozdrawiam:)
Gizel-la Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Amber Bardzo dziękuję, ciszę się ;) @Dagmara GądekDziękuję! To dlatego, że pisane "na świeżo", w emocjach. Nie ma to, jak "spontan"! A najlepsze tematy podaje nam życie :) Pozdrawiam Was serdecznie! 2
Ilona Rutkowska Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Gizel-la dawno nie czytałam czegoś tak lekkiego, jasnego, optymistycznego i... właściwie słów mi brakło:), bo większość została już wykorzystana w poprzednich komentarzach;) Bardzo mi się podoba! pozdrawiam:)
Gizel-la Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 @Ilona Rutkowska bardzo dziękuję za miły komentarz i ciepły odbiór. Pozdrawiam serdecznie! :) 1
Gizel-la Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2024 @beta_bdziękuję za przystanięcie :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 @Gizel-la Pięknie napisałaś Byle łapać tęczę! M. 1
Gizel-la Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @poezja.tanczy cieszę się :). Dziękuję za miłe słowa! "Byle łapać tęczę!" i nie potłuc się przy tym za mocno :) A tęcza? Może dlatego taka piękna, bo ..."ulotna ":) @Sylwester_Lasotadziękuję za serduszko! :) 1
Gizel-la Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 @Dominika Moon dziękuję za przystanięcie :)! 1
Dominika Moon Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 @Gizel-la Piękne widoki, ciepło pozdrawiam! 1
Gizel-la Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 @Dominika Moon cieszę się i dziękuję za uznanie!:) Również pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi