Anna Karenina Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nic już nie jest takie samo Nic nie cieszy jak dawniej Śmiech nie jest śmiechem Płacz nie jest płaczem Pozostała przerażająca pustka Przepełniająca mnie od stóp do głów Snuje się po domu jak cień To już nie jest mój dom To już nie jestem ja To inna osoba Słaba, zagubiona, bezradna Czemu życie jest tak okrutne? Czy rujnowania świata człowiekowi, przynosi komuś satysfakcję? Czy napawa go radością? Nie nawidzę życia Chcę z tym skończyć... Nie podołam zadaniu Jednak coś mnie tu trzyma Wiem, że te myśli są złe Obiecywałam, że nie ulęknę się niczego Lecz wtedy nie przypuszczalam, jak różne postacie może przybierać "nic" To co człowiek wyobraża sobie w najgorszych snach, jest tylko namiastką tego, co naprawdę może się wydarzyć Nie mogę już cofnąć czasu Nic zawrócić, zmienić... Nie mogę też polec Muszę żyć dalej... Ktoś pokładał we mnie nadzieję, Nie zawiodę....nie mogę... Obiecałam...Obiecuję... Gdziekolwiek jesteś...Obiecuję, Nie poddam się... Wytrwam... I wygram.. Bo wiem, że jesteś ze mną...
Patryk_Nikodem Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Hmm myślę, że dużym sukcesem jest to że przeczytałem to do końca. Beznadzieja. Czekam na lepsze. pozdrawiam
Gekon Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 niestety nic ciekawego choć wydaje się prawdziwe
Samo zło Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 taa..pewnie zaraz rozpoczełoby się wymienianie kim jesteś, a kim nie jesteś, co lubisz jeść, a czego nie lubisz...wiało nudą, powiem więcej- przeszedł tajfun, szkoda, że nawet zniszczeń nie pozostawił...nie pozostawił nic. 3maj się- Samo zło
Vera_Ikon Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Przegadany, ale myślę, że da się z nim coś zrobić. Zastanów się co jest dla Ciebie najistotniejsze. Nie opowiadaj nam wszystkiego, pozwól się domyśleć. Rozpacz rozpaczą, naogól piszemy gdy coś nas uwiera... Ale trzeba to zrobić tak, by zainteresowało innych (bo po to umieszczamy swoje wierszydła na forum, prawda?) Wyrzuć zbędne, unikaj powtórzeń, skróć. Może do warsztatu... Może coś wyciągniesz... pozdr
Espena_Sway Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ciekawy wiersz, o przeżyciach wewnętrznych osoby, która doświadczona jakimś tragicznym wydarzeniem nie widzi sensu dalszej egzystencji.
Rekomendowane odpowiedzi