Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 6 Marca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) nagle ktoś zmarł nagle mówią 'umarł w butach ' bo właśnie szedł biegł stał i przemawiał jadł pił i rozmawiał czy to źle? umierać powoli w ciężkiej chorobie w szpitalu przy rurkach wężykach monitorze siostro! Boże... niech mu ktoś pomoże bo tak strasznie cierpi a może ani nagle ani powoli lecz normalnie na ławeczce pod brzózką w słoneczku a z dala szum topoli i gwizd srebrnego pociągu Edytowane 6 Marca 2024 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 17
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 Witaj - nie każdemu umrzeć we śnie - bezboleśnie - prawda o życiu przemawia w twoim wierszu - Pzdr.zasmucony. 1
Marek.zak1 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 Luksusowa nagła, bezbolesna śmierć nie dana jest każdemu. Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 6 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violetta :) dziękuję bardzo. Choć dla przeciwwagi romantyzmowi umieściłam prostackie rymy by wnieść nieco ironii i sarkazmu ;) @Waldemar_Talar_Talar dzięki Waldku. Nie smuć się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ponoć można bez bólu i świadomie (nie we śnie), ja na to liczę i Tobie też tego życzę:) @Marek.zak1 Fakt. Dziękuję i również pozdrawiam @Robert H. :) dziękuję 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 w starym przysłowiu racji choć ćwierć że jakie jest życie to taka śmierć :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 @iwonaroma Też jestem za "normalnie" Ale ja widzę to jako - bez hałasu Ciekawy temat. Dotyczy nas wszystkich Pozdrawiam miło, M. 2
iwonaroma Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz ;) Dziękuję:) @poezja.tanczy :) bez hałasu to jest to :) Fakt, dotyczy wszystkich Również miło pozdrawiam:) @Natuskaa @agfka @Andrzej P. Zajączkowski Podziękowania:) 1
Dared Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 @iwonaroma Śmierć ma swoje fanaberie, pewnie prawo do nich też, trzeba ją traktować jako część życia i tyle 1
iwonaroma Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dared zgoda, jednak nie przeceniać tylko przeskoczyć:) przejść, przelecieć (bez skojarzeń ;)) etc. Fanaberie zawsze wymagają dystansu. Dzięki:) 1
Dared Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 @iwonaroma Ktoś, kiedyś powiedział, wybacz nie pamiętam kto, jakiś punk pewnie , życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową, coś w tym jest chyba 1
viola arvensis Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2024 @iwonaroma wiersz na medal. Mówią, że niezależnie jak, kiedy i gdzie, każdy umiera "nad niedojedzonym talerzem" 2
Wiechu J. K. Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @iwonaromaSkojarzenia i właśnie takowe się pojawiło czytając puentę wiersza, takie pociągowe samobójstwo. Pozdrawiam. @viola arvensisCiekawe i takie prawdziwe. Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 8 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dared :) nie wiem czy Zanussi to cytował czy to jego oryginalna kwestia - w każdym razie taki ma tytuł jego świetny film "Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową". W sumie tytuł taki trochę od czapy, główny wątek kręci się wg mnie wokół takiego problemu, że do śmierci trzeba się przygotować (wyciszyć, uspokoić, pozamykać sprawy itd.). Dzięki:) @viola arvensis :) dziękuję. Super powiedzenie z tym niedojedzonym talerzem, nie znałam :) @Wiesław J.K. :) Bój się Boga Wiesławie, tylko nie samobójstwo!:) Dziękuję i również pozdrawiam @Leszczym :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @iwonaromaIwono, no coś Ty, nie polecam takiego rozwiązania. Ludzkie życie to kłębek dziwaczności, ale również odwrotnie... 1
iwonaroma Opublikowano 13 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wiesław J.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Klip :) podziękowania
jazzkółka Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 @iwonaromaNegocjować z tą panią trudno, można oszukiwać, ale i tak ostatecznie będzie jeden zero dla niej... Pozdrawiam, Iwonko:) 1
iwonaroma Opublikowano 16 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jazzkółka :) no tak, negocjacje trudne, ale może nie warto z nią negocjować? :) A to, jaki będzie wynik ostateczny (nomen omen;)) to się okaże... :) Dzięki i również zdrówka:)
Rekomendowane odpowiedzi