Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 (edytowane) między nami cisza a na zewnątrz harmider... lepki kurz ponad ziemią w myślach brud - minionych zdarzeń Edytowane 5 Marca 2024 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 10
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @violetta to i dobrze:) U mnie brud... to niepotrzebny balast przeszłości... 1
violetta Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina gdy mam czysto w głowie, wtedy idealnie funkcjonuję:) 1
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @violetta to bardzo dobrze, że masz sprawdzony patent:)
violetta Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina jeżeli coś jest przechodzony, warto wyrzucić :) 1
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina Bardzo ładnie i zastanawiająco. Nie każda znajomość jest czysta. Czasami za dużo tego brudu. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Tectosmith dziękuję :) brud to ciężar tego co i tak już minęło. Rozgrzebywanie przyszłości niezmiennie źle mi się kojarzy, bez względu na to jak ta przeszłość się jawi. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
hania kluseczka Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 smutaśnie .... :( aż nie śmiem dorzucić, swojej cegiełki:)
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @hania kluseczka nie z każdej cegiełki dom się wybuduje :)
hania kluseczka Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina a tego akurat bym nie powiedziała, każda cegiełka może być na wagę złota, zależy w jakie ręce trafi, jeden wyrzuci ją do śmietnika, a inny przemieni ją w dzieło sztuki, ale ja to akurat, straszna detalistka jestem i mam upodobanie, do najdrobniejszych, szczególików:) 1
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @hania kluseczka może być ale wcale nie musi :) a życie to sztuka wyboru i wolność, która do tego wyboru daje nam prawo.
hania kluseczka Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina życie to wcale nie wolność jakby się nad tym zastanowić, tylko ustalony schemat dnia i wcale nie daje nam wyboru, zakochasz się w palancie np. i przepadasz:P
iwonaroma Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 To co wewnątrz najcenniejsze. Z resztą różnie bywa... 1
Gizel-la Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2024 @Ewelina wśród całego bałaganu tego, co minęło, ukryła się głęboko tęsknota za przeszłością taka cicha, nie mająca siły przebicia dlatego najlepiej przelać brud myśli na papier i rzucić na wiatr cisza niech pozostanie 1
Ewelina Opublikowano 26 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2024 @Gizel-la @Gizel-la pięknie napisane Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 Między nami nic nie było... A tak przy okazji: wyładniałaś... Łukasz Jasiński 1
Ewelina Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 @Łukasz Jasiński dziękuję choć sądzę, że to niemożliwe. Pozdrawiam:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 (edytowane) @Ewelina A dlaczego, pani Ewelino? Oczywiście, opinię wydałem na podstawie zdjęcia, przecież - nie znam - osobiście: pani nie znam. I przypomniał mi się wiersz Adama Asnyka... Między nami nic nie było! Żadnych zwierzeń, wyznań żadnych! Nic nas z sobą nie łączyło - Prócz wiosennych marzeń zdradnych; Prócz tych woni, barw i blasków, Unoszących się w przestrzeni; Prócz szumiących śpiewem lasków I tej świeżej łąk zieleni; Prócz tych kaskad i potoków, Zraszających każdy parów, Prócz girlandy tęcz, obłoków, Prócz natury słodkich czarów; Prócz tych wspólnych, jasnych zdrojów, Z których serce zachwyt piło; Prócz pierwiosnków i powojów - Między nami nic nie było! Adam Asnyk Tak więc, proszę pani, między nami nic nie było... Łukasz Jasiński Edytowane 1 Marca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 @Łukasz Jasiński owszem, wiersz Asnyka jest mi znany, ale nie był inspiracją do napisania mojego... A może był, tylko świadoma część mnie nic o tym nie wie. Było, nie było, na nic szukać odpowiedzi. 1
Rekomendowane odpowiedzi