Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 7 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2024 (edytowane) to był szczęśliwy ślimak winniczek lubił słońce i kwiaty nosił swój mały domek na grzbiecie był oczkiem w głowie taty kochała go całym sercem mama choć różnił się od innych jego skorupa byla garbata ale nie czuł się winny bo mama jego domek na plecach codzień pieściła miło a tata wspierał gdy było trudniej i dobrze mu się żyło aż poszedł kiedyś w majowe łąki szczęśliwy ślimak mały z dumą dźwigając skorupkę krzywą bo przecież był wspaniały zobaczył wtedy inne ślimaki z muszlami jak klejnoty i cała łąka straciła barwy na nic nie miał ochoty garbaty domek zaczął uwierać w ślimaka szczęście małe przygniótł jego dziecięcą beztroskę zburzył życie wspaniałe dźwigając ciężar na barkach wątłych wrócił do mamy i taty a całe szczęście zawiązał łzami ja nie chcę być garbaty odrzuć złe myśli rzekła mama drapiąc go miło po grzbiecie wszystko co ważne w środku ukryte jesteś najpiękniejszy na świecie wiersz napisany dla szkoły syna, do projektu edukacyjnego dotyczącego niepełnosprawności Edytowane 22 Kwietnia 2024 przez aniat. (wyświetl historię edycji) 8
Bożena De-Tre Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2024 @aniat. Piękna prawda o nas ludziach.Drobne uwagi językowe(,po tak pozytywnej treści) ale brakuje mi wręcz odwagi aby coś skorygować.”Wszystko co ważne w środku ukryte to najpiękniejsze na świecie , nasz Ty Ślimaczku masz.”Cieszę się że mogłam sobie pewne proste prawdy przypomnieć…pozdrawiam ciepło. 1
aniat. Opublikowano 7 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2024 (edytowane) Ale wszystkie uwagi mile widziane, chętnie skoryguję błędy Edytowane 7 Lutego 2024 przez aniat. (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2024 Super dla dzieci ( i nie tylko ;)) Ciut powtórka w ostatniej strofie: -jest- -jesteś- Mnie się czyta np. 'wszystko co ważne w środku ukryte najpiękniejszyś na świecie ' ale to trochę archaicznie jak dla dzieci, więc nie wiem... 1
aniat. Opublikowano 8 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2024 @iwonaroma a może…” boś najpiękniejszy na świecie”. Dziękuję za komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
iwonaroma Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @aniat. 1
Kwiatuszek Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2024 @aniat. Bardzo pouczający, piękny wiersz. Pozdrawiam serdecznie! 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Trzeci wers od końca uciekł pani, a to - fachowo rzecz biorąc - błąd poligraficzny, jak dla mnie: wiersz jest przypowieścią z dobrze skonstruowaną metaforą. Łukasz Jasiński
aniat. Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2024 @Łukasz Jasiński dziękuję za uwagę, już poprawiam. Życzę miłego dnia. 1
Rekomendowane odpowiedzi