Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 23 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 tacy z krwi i kości dotykają świata tkliwiej prościej patrzą w oczy ciszej się wsłuchują w jego dźwięk i ciszę z pól zbierają prawdę i rozdają głodnym 18
obywatel Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 świat jest pełen bodźców, dźwięk to fala, cisza to pogoda jest bezwietrzna, spokój ducha, brak łączności, wiadomości oczywiście i bezdźwięczna chwila nie ma przeciwieństwa choć niektórzy mówią burza, hałas porównują do milczenia cisza - stan którego wymiar nie w znaczeniach lecz obecny jest w niebytach 1
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 @duszka …i chociaż się zamyślą na dłużej..wracają do Świata.Ten ostatni nie lubi próżni.Nie zaczeka.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, są tacy ludzie i dobrze, że jeszcze są. Pięknie wyrażona myśl, piękna puenta, jedynie środeczek.. ciszej - ciszę i.. "jego".. (to odnosi się do światła.?) można by bez tego słowa, to tylko sugestia, jn. Pozdrawiam. tacy z krwi i kości dotykają świata tkliwiej prościej patrzą w oczy wsłuchują się w dźwięk ciszy z pól zbierają prawdę i rozdają głodnym 1
poezja.tanczy Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 @duszka Prawda zbierana, i prawda oddana Czy będzie z chęcią dalej przegryzana Pięknie, jak to u Ciebie Z uznaniem, M. 1
duszka Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może w ciszy jest najwięcej wszystkiego, najwięcej rzeczywistości, prawdy..? Dziękuję Ci za refleksyjną odpowiedź :) Pozdrawiam. Myśle, ze oni właśnie mają napełniejszy kontakt ze światem i najwrazliwiej na niego reagują. Oni kochają. Przykładem sa dla mnie naukowcy - ci z powołania. Dziękuję Ci za inspirującą myśl :)
duszka Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie nad tym się zastanawiałam pisząc i zdecydowałam się jednak tak zostawić. Również sprzężenie pojęć "cicho - ciszę" - było zamierzone. Ale dziękuje Ci za życzliwą sugestię i miłe słowa - cieszą mnie :) Oby była przyjęta i "spożyta" dla zdrowia :). A pięknie, bo o pięknych ludziach napisałam. Wierzę, że każdy z nas mniej lub wiecej takim pięknym człowiekiem porafi być. Dziękuję Ci :) 2
obywatel Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeżeli ciszę rozumieć jako najwyższą prawdę - to tak :) wówczas cichsze wsłuchiwanie się jest duchowym doznaniem :) 1
duszka Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 @Omagamoga@iwonaroma@violetta@FaLCorneL@Monia@Tymczasem Serdecznie Wam wszystkim dziękuję :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie to ująłeś i zgodnie z moim własnym odczuwaniem. Dziękuję :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 i powoli znikają idąc własną drogą nie poddają się fałszom ludzie z ducha pogodą Dobry wiersz, pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne uzupełnienie i zarazem zakończenie przekazu - dziękuję! :) 1
Rolek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 @duszka Mam nadzieję, że to dobrzy ludzie, bo zabrzmiało biblijnie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
duszka Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zainspirowała mnie do napisania takiego wiersza postać pewnego naukowca. Byłam pełna podziwu dla jego osobowości i sposobu działania, w których wyczuwałam "po prostu" miłość. Ale i w innych dziedzinach (też w dziedzinie biblijnej wiary) miałam okazję takich "dobrych ludzi" spotkać, chociaz na pewno i w nich tkwią jakieś słabości czy niedoskonałości. Dziękuję Ci i pozdrawiam :) @ja_wochen Miło mi i dziękuję :)
Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @duszka Cała Duszka, jakaś taka czysta postać interpretacji i słowa ;)) 1
duszka Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Leszczym Lubię tą czystość dostrzegać "gdzie się da" i o niej mówić i w wierszach pisać :) Dziękuję Ci! :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 ładnie: Czy ludzie dzisiaj głodni prawdy? na to pytanie nie odpowiem opancerzeni w strachu marnym i każdy ma swój beton w głowie pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 26 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, strach potrafi zamknąć na prawdę, nawet jeśli jest się jej bardzo głodnym... Ten "beton" w głowie byłby wtedy budowany właśnie przez strach. Dziękuję Ci za to pogłębienie myśli wiersza i pozdrawiam :) @MIROSŁAW C.@Leszczym@Sennek Dziękuję Wam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi