Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Rok 2024. W starym roku przetarłam malinowe usta piołunem. Nie były grzeszne. Obroniła mnie tym razem teoria mimesis. W lustrze widzę zmęczonego wojnami Ptaka, ale zawiść i przemijanie nie mają znaczenia. Nadal patrzy ufnie. Fakt, zakłócona została wyraźnie moja erystyka - - sztuka prowadzenia sporów - tak ją (w) sobie ceniłam. Jestem sama wśród ludzi cieni. Myśli proste i ulotne odleciały, ale został on - Święty Spokój. Obsesyjny od pewnego czasu lęk przed śmiercią zmienił kształty, stał się moją własnością i odtąd będę go chronić. Jest moim skarbem i potrzebuje ciszy. Za oknem blaskiem jutrzenki Nowy Rok świta. Od chwili jestem sofistą. 12
Starzec Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre znakomite wejście w Nowy Rok. Pozdrawiam:) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Starzec Dziękuję za uznanie-:)zawsze ceniłam sobie świadome wejście…i ? No cóż …cieszę się że mamy zmiany.Pozdrawiam noworocznie jeszcze. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się w całości, plus odznaczona wisienka... Pozdrawiam. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @MIROSŁAW C. Ten fragment „ strofy” i początek to moje przesłanie na mój 2024.Spróbuję poukładać rok porami roku-:) choć pewnie się nie uda….kolejny rok i pięknie..też życzę planowo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w 2024!!!Dziękuję…
duszka Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Mądre, spokojne, a jednocześnie wrażliwe i pełne poezji spojrzenie na własną rzeczywistość... Takie spojrzenie otwiera na przyszłość, na Nowy Rok. Pięknie :) Pozdrawiam Cię serdecznie w tym Nowym Roku :) 1
Tectosmith Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Ciekawie napisany wiersz. Pozdrawiam. 1
Moona Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 Dojrzale, z pogodzeniem wobec rzeczywistości. Pozdrawiam 1
Bożena De-Tre Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @Moona Monca-:)tak się zwrócę do Ciebie pozwolisz-:)Dojrzale pewnie tak ..ale z tym pogodzeniem to gorzej-:)Zadaniowo:zabawowo ten rok planuję „ ogarnąć” bez lamentów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..oby wyszło 1
Corleone 11 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Oby wyszło równie dobrze, jak "wyszedł" Ci powyższy wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Życzenia noworoczne czekają pod przedostatnią częścią "Innego spojrzenia", zapraszam . Serdeczne pozdrowienia . 1
Bożena De-Tre Opublikowano 4 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Corleone 11 Czytałam uważnie .Dziękuję że mogę „ podglądać”… 1
Corleone 11 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 (edytowane) @Bożena De-Tre Oczywiście, że możesz "podglądać". Zapraszam nieustająco Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dziękuję, że czytałaś. Miło mi bardzo . Edytowane 4 Stycznia 2024 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 dla mnie nostalgiczny z takik lekkim podtekstem czy aby tylko o podglądanie tu idzie - ten Ptak-Polak ale pomysł dobry Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 Ze strachem, jak z nowotworem, niektórym łatwiej żyć w dobrych stosunkach, a nawet się zaprzyjaźnić, niż go w sobie hodować. Ale czy nie wychodzi na jedno? PS Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to literówka, a jak nie, to dlaczego nie 'sofistką'? A co z relatywizmem, czy też odgrywa dużą rolę w tym sofistycznym podejściu? Dobry wiersz i wydaje się szczery. Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 4 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @jan_komułzykant Nie literówka:)Obydwie formy są dopuszczalne. @Bożena De-Tre W korkach w notesie pisze się szczerze.Dzięki…
jan_komułzykant Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre ok ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi