Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) odpłyń ze łzami w otchłań umieraj poczuj jak to jest być samotnym gdy korytarzy mrok ku światłu maraton padasz tryska krew aniołowie na pięcie odwróceni skrywają twarze nie chcą cię Edytowane 1 Stycznia 2024 przez Monia (wyświetl historię edycji) 7
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Monia To wszystko to przerażające i okropne odczucia. Pozdrawiam. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Monia Nie przeraża bynajmiej ale motywuje…dobry. Nie wiem tylko ilu takich „odwróconych Aniołów i w zasadzie nie potrzebuję wiedzieć.)Z Nowym Rokiem nowa Jutrzenka Wolności się jawi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. … 1
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith Z jednej strony owszem,ale z drugiej można by rzec popularne przysłowie pasuje tutaj idealnie "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie".Cierpienie,które zadajemy innym może do nas wrócić,a wtedy jest naprawdę źle pozdrawiam;) @Bożena De-Tre Odwróceni aniołowie to w tym przypadku dobro,które od nas odchodzi i nie ma zamiaru zawitać do nas z powrotem.Pozdrawiam i dziękuję za komentarz;)
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybym musiał w ten sposób patrzeć to zmuszony byłbym powiedzieć, że byłem bardzo złymi okropnym człowiekiem a tak po prostu nie jest. Chcę powiedzieć, że osoby cierpiące to nie koniecznie te, które cierpienie zadają. Nawet jestem zdania, że ci co ranią to mają się z tym całkiem dobrze i wcale nie cierpią z tego powodu. Takie życie niestety. Dla jednych aniołki a dla innych diabełki :-) 2
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith Oczywiście,że nie jest tak w każdym przypadku i w pełni zgadzam się z twoim poglądem.Bardziej chodziło mi o pokazanie trochę mroczniejszej strony ;) 2
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Monia No i dobrze tą mroczną stronę pokazałaś. Najlepszego w Nowym Roku :-) 1
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith Dziękuję bardzo tobie również;) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith Cenię Twoje komentarze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..z Nowy Rokiem spełnienia „ chwili marzeń” życzę. 1
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Dzięki bardzo nawzajem ;)
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję bardzo i Tobie również życzę najlepszego w nowym roku 2024. A jeśli idzie o komentarze to bywam czasami bardzo okropny... Ale tak to jest z ludźmi przepełnionymi frustracjami :-) 1
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith Tak to już bywa z tymi frustracjami.Czasem człowieka rozsadza wręcz od środka. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith ..-:)Nie zauważyłam, ale wybaczam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Monia Bardzo dobry wiersz, a na aniołów to nie ma co tutaj liczyć :) 1
Moona Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Wiersz odbieram na smutno. Nie wiem, czym jest samotność. Pozdrawiam 1
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Leszczym Dzięki właśnie aniołowie tutaj mają nas gdzieś naprościej rzecz ujmując pozdro :D @Moona Można interpretować wedle uznania pozdrawiam i dziękuję za komentarz ;) 1
Corleone 11 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Monia Moniu, witam Cię i pozdrawiam Noworocznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozwól kilka "zauważeń" na przyszłość. Każda otchłań ma to do siebie, że jest głęboka - zatem nie ma potrzeby dookreślać jej dodatkowo. Pisząc "Ku światłu" przedstawiasz apozytywne doznania uczuciowe; "padasz/tryska krew" to wtrącenie ze sfery fizycznej. Jest swego rodzaju niekonsekwencją, wyjściem poza przyjętą linię. Miło mi się czytało . 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) dajesz upust emocjom tak jak potrafisz jednak jest co w tym: "ile dasz światu tyle do ciebie wraca" tylko po co zawracać głowę aniołom a swoją drogą ciekawe: prawie wszyscy piszą o tym czego nie otrzymali i o swoich rozczarowaniach, a dlaczego nikt nie pisze o tym, co innym przekazuje, jak pomógł drugiemu człowiekowi, zwierzęciu lub światu Edytowane 1 Stycznia 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Omagamoga Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co jeśli otrzymałeś tylko rozczarowania i pustkę czyli nic zwierzęciu to można ulżyć w cierpieniu kończąc jego życie 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może dać mu jeść przytulić w kącie ułożyć legowisko.... 1
Rekomendowane odpowiedzi