Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Czy warto pisać wiersze ten temat mnie nurtuje pisanie nie jest grzechem każdy pisze jak umie ale co będzie jak umrę co wtedy ze mną się stanie gdzie dusza wyląduję kiedy pożegna się z ciałem niebo raczej odpada tam wszystko napisane psalmy chwalące Pana wieczorem, nocą, ranem piekło nieaktualne bo przecież jego nie ma człowiek wprowadził zmiany dzisiaj piekłem jest ziemia zostaje jeszcze opcja w którą ostatnio wierzę bardzo długa wędrówka po gęstym lesie wcieleń czasami obrażałem i kara mnie nie minie za wiersze komentarze po śmierci będę świnią pisze też bezsensownie wcielę się w polityka i będę w polskim sejmie z mównicy mówił brednie za wiersze o miłości których sam nie rozumiem wcielę się w Don Kichota wszystko odpokutuję jeszcze trochę przede mną może jeszcze coś zmienię ale jedno jest pewne po śmierci będzie weselej 17
Tectosmith Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sam się nad tym zastanawiam. Pozdrawiam. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Tectosmith Czyli jest Nas więcej Dziękuję i pozdrawiam @et cetera Dziękuję i pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Witaj - oby po śmierci było weselej - ciekawe rozważania - Pozdr. 2
duszka Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski Poezja jest może sposobem kochania, czy potrzeby kochania - co najmniej słowa.., ale też życia i świata. Jesli tak jest, to warto ją pisać. To moje odczucie i dążenie. Pozdrawiam :) 2
Rafael Marius Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski Zabawne. Choć bardziej odnoszę do tu i teraz niż do wieczności. 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Andrzeju... jeśli sprawia Ci to radość, warto... :) Fajna treść, z lekkim przymrużeniem oka... ;) 1
Marek.zak1 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Oczywiście, że warto, jak ktoś to lubi. Wtedy ma z tego przyjemność, a wielki Artur Schopenhauer dowodził, że nie ma większej przyjemności od przyjemności tworzenia. Pozdrawiam 3
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski @Marek.zak1 Warto, jak najbardziej, a w dodatku ilu rzeczy można się nauczyć, ile emocji poznać! Polecam z całego serca. 1
Starzec Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski oczywiście,że warto, podobnie jak czytać książki, uprawiać sport, zdrowo się odżywiać...itp., itd.:) czyli wszystko co dla duszy i dla ciała....,a komu będzie weselej?:) Pozdrawiam:) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Starzec @iwonaroma @Waldemar_Talar_Talar @violetta @Rafael Marius @Nata_Kruk @Marek.zak1 @Wędrowiec.1984 Dziękuje i pozdrawiam 1
poezja.tanczy Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski Fajne bo z dystansem Ciężko stwierdzić co lepsze Polityk czy świnia Hmmm :) Pozdrawiam 1
Monia Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski Jak najbardziej odpowiedź twierdząca.Czerpać inspiracje do pisania można ze wszystkiego pozdro;) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 @poezja.tanczy @Monia Dziękuję i pozdrawiam 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 Jeśli pisanie wierszy ma być zabawą i hobby - odskocznią, to: nie warto, a jeśli pisanie wierszy ma mieć wyższy cel - naukowy, praca nad sobą, misyjny - przekazywanie wartości, pamięci i kształtowanie świadomości narodowej - warto, każdy człowiek powinien mieć jakąś pasję, bo: nie samym chlebem żyje człowiek, może również pełnić rolę komunikacji pisemnej, na przykład: Wio, wio i wio Letta i letta: znaczy czytać - tak: tak i tak i tak jak ta baba mak - letta i letta: znaczy czytać - tak: pionek, szach i mat, a dla ciebie bat za tą psychozę i urojenia i za zboczone twe ukojenia: pionek, szach i mat, a dla ciebie hak, letta i letta: znaczy czytać - tak: tak i tak i tak jak ta baba mak - letta z włoskiego znaczy czytać: kat! Łukasz Jasiński (grudzień 2023)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba mój przypadek. 10 lat temu znajomi założyli zespół i brakowało im tekstów. Więc zacząłem pisać. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie mogę przestać. Pisanie uzależnia. Pozdr. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 @Andrzej_Wojnowski Ktoś uzależniony od pisania - to - po prostu grafoman, pisze bez ładu i składu - wprost i nie posiada warsztatu literackiego, osobiście: zanim opublikuję dany tekst - trzymam na Wordzie i szlifuję, a pierwszy wiersz napisałem w 1996 roku (mój rocznik: 81 i jestem osobą niesłyszącą, słuch straciłem po operacji na nosie, prawdopodobnie przez źle użytą narkozę) - tytuł: "Gwiazdy" - można tutaj znaleźć. Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi