Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) o śnie przecudny co mi dziś znowu rozkołysałeś lazurów skraje sponiewieranej niełaską czasu powiedz obiecaj że już zostaniesz niechajże wreszcie pośpią się myśli wierne tęsknocie uczuć strażniczki w małej ułudce co nie ma steru nasze są przecież powiem to wszystkim na co ci spytam mój śnie jedyny wciąż odchodzeniem od siebie trudzić zimno o świcie drogi poślepły zbłąkasz się jeszcze i nie powrócisz Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 31
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 może nie zbłądzę w bieli bezkresnej przybrany wierszem wiosną powrócę a teraz gawrze w futerkach prześpię sadełko znika - proszę nie budzić :) 4
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Jacek_Suchowicz Nie damy Ci spać, przemiły Jacku muzyką wierszy będziemy budzić. Nie ma to, tamto, jesteś poetą poeta musi bywać wśród ludzi. :) 3
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka Ależ bym chciał, żeby sny po wielokroć zostawały. Wiem, że to niemożliwe, niemniej jednak naprawdę czasami aż szkoda się obudzić. Pięknie napisany wiersz. Wczytywałem się z wielką przyjemnością, bowiem bardzo, bardzo, bardzo dużo w nim tego, o czym osobiście marzę. 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka ach bliskie moje myśli Twojego wiersza, ach też lubię śnić sny...te najpiękniejsze :) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Czasem, jak mam jakiś piękny, niedokończony sen, próbuję zasnąć jeszcze raz - niestety, nigdy mi się to nie udało, nigdy nie dośnił się do końca. Dziękuję :) @Ewelina Nieraz plotą się takie głupstwa, że wstyd się przyznać, ale zawsze to lepsze niż koszmary, serdeczności :) 2
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Alicjo.... :) znowu mnie kusisz słowem. Urocze, przemyślane... "zostań"... I.... zostawiam pozdrowienie serdeczne.
Radosław Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Lekko ujęłaś trud poranka. Szacunek.
Marek.zak1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Pięknie i tych pięknych snach, z którymi żal się rozstawać rano:). Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk "Żelazo ostrzy się żelazem" a wiersz wierszem, pisz proszę, jeśli moje bazgrołki skuszą Cię do napisania kolejnego wiersza, będzie mi ciepło na sercu, serdeczności :) @Radosław Ukłony i podziękowania :) @Marek.zak1 Tobie także dziękuję, Marku :)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... faaaajne "bazgrołki", ale jedno zauważam, działają na mnie jak nie wiem, co... :) Serdeczności i Tobie.
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka A ten sen to nic innego jak dobre życie, które może zostać z nami na zawsze.
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sen jest mi potrzebny do wiersza, tak samo jak dobry poeta. Jedna myśl, jeden splot słów, sprawia, że dowiązuje nitkę do pióra i samo się pisze dalej, dziękuję :) @Nata_Kruk Bardzo się cieszę :) 1
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka Bardzo ładnie. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Tectosmith Dziękuję :)
Starzec Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka zdarza się ,że powracają, ale nigdy nie zostają, zwłaszcza te przecudne :) tak już mają:) Pozdrawiam:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Starzec Miło Cię gościć :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Początek niczym u Mickiewicza, a potem... potem, to już Alicja. :) Z przyjemnością, jak zwykle. Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Sylwester_Lasota Sylwestrze, ja także z przyjemnością czytam Ciebie teraz i nie tylko teraz. Dobrej nocy :)
jan_komułzykant Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Też za niejednym tęsknię, chociaż dobrze wiem, że sprawdzają się na opak. Mimo to do niektórych się wraca, a że czasem w innej wersji i okolicznosciach, jeszcze lepiej. Pobudzasz wyobraźnie Alu, podejrzewam nie tylko u mnie. Serdecznie pozdrawiam, Czarodziejko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi