Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 27 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) umierała od głowy potem od nóg w niskiej trumnie zobaczyłam swoje kości bardzo szczupłe długie ręce z guzami przy nadgarstkach narośla na czaszce za uszami i resztę którą ukrywam kładąc kolorowe sukienki błyszczące kolczyki o fantazyjnych kształtach pracowita milcząca jak ja nigdy nie ścinała włosów wnuczka tundry i błota nieprzenikniona prosta jak Edytowane 28 Listopada 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 8
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy tekst. Tylko co oznacza słowo tunda w tym przypadku? Próbowałem znaleźć, ale żadne ze znaczeń jakoś mi nie pasuje. Literówka? Pozdrawiam
kwintesencja Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @Somalija fascynujący portret pośmiertny, a może i zwierciadło, w którym można się przejrzeć… pozdrawiam 1
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej, to literówka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , dziękuję za wyłowienie...
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwierciadło... Dziękuję, pozdrawiam A. 1
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @jaguar Ale dlaczego nie znosisz szczerze moich myśli o wojnach? ; wkładam w nie całe serce i wiedzę. Pomagają mi też rozumieć świat, wiele w nich rozważam...
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @jaguar Mimo wszystko zasmucił mnie Twój komentarz, ponieważ wykonałam przeogromną pracę umysłową pisząc o wojnie w Ukrainie i na Bliskim Wschodzie...
Rafael Marius Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to. Warto pisać o swoich korzeniach, a przede wszystkich je znać. Nie być znikąd.
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @Rafael Marius Patrząc na babcię w trumnie zobaczyłam jak bardzo jestem do niej podobna... 1
Rafael Marius Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A babcia ze strony mamy, czy taty.
Somalija Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak mnie zasmuciła Twoja wypowiedź... Dobrej nocy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius Od Taty... wczoraj była 10 rocznica śmierci...
Rafael Marius Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nietypowo. I z tego powodu ten wiersz. Ja z wyglądu jestem podobny do przodków po mieczu. Ale z charakteru to do nikogo z rodziny. Tylko pojedyncze cechy.
poezja.tanczy Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Somalija Mają te Twoje wiersze coś z tajemniczości Fajnie, widać w nich osobowość Dobrze. Zawsze chętnie przeczytam Wszystkiego dobrego :)
Corleone 11 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) @Somalija Podoba mi się wers "wnuczka tundry i błota": bardzo pomysłowy i prosty zarazem; "urwana" pointa również Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Zakładam, że jesteś ostrożna z przeglądaniem się w przeszłości. Pozdrowienia Autorce. Edytowane 29 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bardzo typowo, bo często córka nosi geny ojca, przez co jego matki... DZIĘKUJĘ za cierpliwość czytania Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... byle nie o wojnie... serio. 1
Somalija Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) @Nata_Kruk Nie wybieram tematów do pisania, one mnie znajdują i są silnym wewnętrznym przymusem... Wiersze o konfliktach wojennych, są dla mnie bardzo ważne. Dość dobrze się czytały zwłaszcza u tych którzy znają prahistorię i historię, po tym jak królowej Wiktorii przyszło do głowy wżenić wnuków w europejskie rodziny królewskie... zaraz wybuchła I WŚ.... Dobrego wieczoru Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 29 Listopada 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Somalija Co czytelnik to gust ;) Mnie niektóre Twoje wiersze wojenne 'biorą', czuję je, przeżywam. Nie czytam wszystkiego, bo trudno byłoby ogarnąć wszystko. Gorzej natomiast z erotycznymi, ale to nie że z Twoimi, tylko generalnie, to pewnie moja czytelnicza skaza :) Nie sądzę, byśmy mieli o czymś pisać bądź nie pisać wg upodobań innych, to byłoby nieuczciwe wobec siebie samego/samej. 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A tam. Najczęściej wnuczka jest podobna do mamy mamy. A syn do taty taty.
Somalija Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @iwonaroma Też nie czytam erotyków, generalnie są nudne... ale lubię je pisać... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , zawsze jest to wyzwanie, mierzenie się z najbardziej nieuchwytnym tematem... Dziękuję za głos w dyskusji, pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja inaczej się wrodziłam... Oglądasz obrady sejmowe pod nowym przewodnictwem? DZIĘKUJĘ , a to ja już nie wiem, bo jest listopad i energia ciemna jest wzmocniona... 1
Rekomendowane odpowiedzi