Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 24 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Pan Listopad Nie straszne wichury ani żaden opad gdy ze ściany zerka boski Pan Listopad. Niechby mrozy nawet skuły pół Europy nie mogę oderwać od tej ściany wzroku. Kawa stygnie z mlekiem, biurko zawalone, robota się piętrzy nic nie jest zrobione. Czas stanął na chwilę zbudziły się zmysły Pan Listopad rymem zapłodnił mi myśli. Z tej chwili rozkoszy, z zadumy poranka powstała ta oto prosta rymowanka. Ulżyj wenie twórczej nie czekaj do wiosny deszczowy Listopad może być rozkoszny. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 14
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Tymczasem Równiutko :) Jesień jest bardzo poetycką porą roku. Lubię deszcz. :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Listopad ma to do siebie, że jest duża dysproporcja między domowym ciepełkiem i tym co na zewnątrz i to jest opisywane w poezji i nie tylko. Pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Tymczasem Super rymowanka. Uśmiechnąłem się i na zdjęcie, i na treść. Pozdrawiam.
Tymczasem Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 wiem, że wiersz żadnych wysokich lotów ale dla przećwiczenia rymu i piątkowego porannego uśmiechu w sam raz ;)
viola arvensis Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Tymczasem uroczy wiersz jak ten pan listopad ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 pan listopad zrównał szóstką każdy wersik z przyjemnością czytam migeim łapię sensik u mnie kawa latte też bogata w mleko wychłodzona czasem słowa rymem lecą a kawa cierpliwa czeka na swą kolej wianuszek już opadł wypiję powoli a na koniec życzę takich listopadów niechby z fotki fyszedł poigrał pobawił :) 3
Tymczasem Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Jacek_Suchowicz a ja Tobie Jacku tylko przypominam że niedługo będzie za oknami Zima. Zaproś ją do siebie bo często przynosi spragnionym poetom naręcze rozkoszy. Zanim zesztywnieją z zimna (?) wszystkie członki naciesz oko, serce o troskach zapomnij. ;) 2
error_erros Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Tymczasem Wierszyk prosty, taki bardziej pod dzieciaki, ale nie mam sumienia nazwać go infantylnym, bo na to nie zasługuje. Nazwę: rozkosznym ;D Fajny, luźny - no i o jesieni, a ja na wiersze o jesieni jestem łasy! Ilustracja do wiersza - zajebista xD
Tymczasem Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @error_erros ależ nie bądźmy tacy delikatni - ten wiersz jest płytki, prosty i infantylny i każdy kto spłodził cokolwiek refleksyjnego to doskonale wie. Wrzucić taki wiersz na portal to jak odpalić disco polo w filharmonii ale co tam...... jeśli choć jeden słuchacz uśmiecha się i podryguje w rytm melodii - warto ;) 1
error_erros Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dobra, niech Ci będzie, że infantylny, ale są teksty infantylne po prostu i - jak ten - infantylne pozytywnie ;>
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niechby chociaż jeden z zimna mi zesztywniał nie mówię o reszcie nie jestem naiwny czasami się zdarza - chyba dobrze mówisz że z zimna sztywnieją nam szare komórki o nie dobrze dbajmy zwłaszcza w naszej dobie i mądrych decyzji życzmy wkrótce sobie :)
poezja.tanczy Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2023 @Tymczasem No tak, nie ma co się poddawać aurze Trzeba się cieszyć tym co jest :) Pozdrowienia najlepsze 1
beta_b Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2023 Ocena wierszyka jest mi niepotrzebna, skoro uśmiech wzbudził, radość a nie senność. Fajny. bb 1
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2023 "Pan listopad"... ja, codziennie o poranku (do niedawna) spija(ła)m 'z nim' kawkę...:) Zdecydowanie wolę tego.. pana.. za oknami, żółto pomarańczowy, czasem rdzawy i fajnie szeleści pod butami. Pozdrawiam.
Tymczasem Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2023 @Nata_Kruk tyle, że ten za oknem jest zimny i potrafi wysmagać lodowatym wiatrem a ten na kalendarzu nieco cieplejszy (niestety nie gorący) ;)
violetta Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2023 Fajny, ale jeszcze młody:)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... no to co.. i tak go lubię... :) ( z dzisiejszego spaceru) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi