Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ka kaa kaa chuuuu pii Pikaa
pipi chuu pikachu pi chuużPi
chuu pi piłPi pi chu pika-pi
Pika-pi kaaa Piikachu kachu Kaa

piłpiika chuuuu Pikaa piikachu
Chułchu chuu Kachu piika Piiłpiżchuu
Pi-kaaa-chu-ka-pi pi-pi-i-chuuuu chuuu
Pi-pi-ka-chu-piika piłpi pi-kaaa-chu kaaa

piikaa pi-i-pika-pika Pi piikachu
Pi-i Chu Piikachu kaa kaa
Piłpiika pika pika-pika

Pika-chu Pikapi pika-pi pikaa

Opublikowano

hehe no cóż moge tylko powiedziec co za wiersz:) P.S. usmiałam sie troszkę.

Opublikowano

pika-pika piżpi pi piłkaa pi pi-ka-chu. pikaa pika-pika chu piikaa chuuuu – chuuuu Pi. chuuuułChu chu ka Piłchu, pi pikaa pipi Pikachuą łPi piikałPi-i Kałpi.
ChułPi – chuułPi. pika-pi pi Chu Piiiśchu pipiś kachuł, Pikaa „Piiiąka Pi Kachu Pi-i Kachu Pikaa piłpii: Pi-kaaa-chu...”.

pii pii Kachu, Chu pi chu piikałPi. piś Piii kachułpi. Pikachu-pika Chuuuś piikaa pika-pika pika-pi. Piżpi pikachu Pii chuu pi-i chu-pi-ka-chu – Pikachu, żpi Pi chuuu kaaaą?
Kaa pi Pika pikapi Pi pikachu-pikaa-pi-pi pika-pika?

chuuuu Pi-i.

PI : pi-i chu-pi-ka-chu – Pikachu, żpi Pi chuuu kaaaą?
Kaa pi Pika pikapi Pi pikachu-pikaa-pi-pi pika-pik

Opublikowano

Za moment naprawdę się zirytuję. Nie mogę zadać prostego pytania i to takiego, które nie zawiera żadnych podtekstów?
Uściślijmy "tekst', a nie "teksty" i wiem co to jest warsztat.
Iza, nie rób ze mnie większego idioty, niż jestem, bo Twój komentarz nijak się ma do mojego. Dorabiasz ideologię do prostego zdania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk Bardzo dziękuję!!  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wróżenie z trzewi ofiarnych zwierząt było brudną robotą :)   Pozdrawiam
    • 72. Równina świata   1.   Gładka jak lustro. Zobaczycie w niej siebie tuż przed pęknięciem.   2.   Król Persów zebrał narody jak monety — i też nimi zapłaci.   3.   Macedończycy — mało ich, a wystarczy.   4.   Ostatni wdech. Zanim kurz Gaugameli zapcha wasze gardła.   5.   Sto języków, a każdy rozumie słowo „strach”.   6.   Wróżbici mówią: bogowie są z nimi. Zawsze są z nimi.   7.   Zgromadzono świat — teraz trzeba go rozdzielić na równe mogiły.   8.   Zostaną pieśni. O tych, co przeżyli, by móc kłamać dalej.   cdn.
    • @lena2_ dziękuję :)
    • @Migrena   Bardzo dziękuję!    To zdanie znam, ale nigdy nie widziałam go rozpisanego tak - jakby każde słowo potrzebowało własnego oddechu. To więcej niż komentarz. :)  Serdecznie pozdrawiam.  @Annna2   Bardzo dziękuję!  Miejmy nadzieję na ciepły maj - oby nie był tak rozkapryszony jak kwiecień. :)  Serdecznie pozdrawiam. :)  @viola arvensis   Dziękuję serdecznie!    Bardzo się cieszę - to chyba największy komplement dla krótkiego wiersza - że każdy może go przeczytać trochę inaczej i każdy znajdzie w nim coś swojego.    Serdecznie pozdrawiam! :))  @A.Between   Bardzo dziękuję!    Nie mogę teraz patrzeć na szybę tak samo. :) To piękne, że technika odwróconego malowania zmienia cały sens wiersza - może rzeczywiście szkic nie spłynął, tylko schował się po drugiej stronie. :)   Serdecznie i optymistycznie pozdrawiam.  @Marek.zak1   Bardzo dziękuję!    Pisałam o deszczu jako smutku, a tymczasem gdzie indziej deszcz to nadzieja i modlitwa. Wiersz nabiera zupełnie innego ciężaru, gdy się o tym pomyśli. Oby te modlitwy zostały wysłuchane - i oby ta susza skończyła się czym prędzej.  Serdecznie pozdrawiam.  @Andrzej_Wojnowski   Bardzo dziękuję!  Dziękuję, że na to zwróciłeś uwagę  - "niedomknięcie i ulotność" -  o co chodziło. Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • @Berenika97 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...