Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 10 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) w szyjnych tętnicach stary początek i koniec cierpienia mimo samorodnej nocy życia przeciągu w koło odtwarzanej codzienności dotarłam do ciebie żywa rozświetlony plechami porostów listopadowy las krzepnącym sokiem wiśniowych drzew sad podnoszę oczy ponad mgłę amorficzna bez rozległej rany małżeństwa miłość Edytowane 20 Maja przez Somalija (wyświetl historię edycji) 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poezja.tanczy Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Tylko czy z siebie zadowolona :) Jak zawsze ciekawie Warto czytać Pozdrowienia najlepsze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone 11 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Zaproponuję trzy zmiany: - "i linii ciągle odtwarzającej się codzienności" - "w kółko" jest kolokwializmem; - "rozświetlony" zamiast "rozświeltony"; - "wzniesione" zamiast "podniesione", ponieważ następnym słowem jest "ponad". Pozdrowienia Autorce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Corleone 11 Lubię kolokwializm... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zadowolona, bo nic nie musi tylko trwać... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone 11 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 (edytowane) @Somalija Chodzi o to, że kolokwializm/y - z racji swojej natury - nie pasuje/ą do wiersza/y. Ty możesz go/je lubić, owszem. Ale wiersz/e go/ich nie lubi/ą, bo mu/im z nim/i nie do twarzy. Przecież to wiesz i rozumiesz. Jak i to, że wiersze pisze się przede wszystkim z innego powodu niż ten, że lubi się pisać. Edytowane 11 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Jasiński Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Corleone 11 Jeśli rozświeltony rozbierzemy na pierwsze czynniki, powstanie: roz wiel tony jako rozwiedziony - jest to gra słów. Łukasz Jasiński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 (edytowane) @Łukasz Jasiński Może uwiedziony... Pozdrawiam A. Edytowane 11 Listopada 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone 11 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński A jaki związek z rozwodem ma listopadowy las? @Somalija "Uwiedziony" jest innym słowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Corleone 11 Pozwolisz, że zostawię to ,, w kółko", bo to podbija kołowrotek dni codziennych... takie mam pomysły wewnątrz, piszę z siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Jasiński Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Może też być nawiedzony Łukasz Jasiński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński Nie zaprzeczyłeś, to niebezpieczne... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Jasiński Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Corleone 11 Mrok, smutek, cisza i samobójstwo na gałęzi rozwiedzionego, zawiedzionego, uwiedzionego i nawiedzonego... Łukasz Jasiński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Tectosmith Nie reaguj, tak emocjonalnie... Nie bierz do siebie złośliwości... nie warto. Trzeba robić swoje. DZIĘKUJĘ za głos Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tectosmith Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Jak sobie tam chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sowa jest prymitywny, więc nie powinieneś się denerwować... Czasem poprostu szkoda głowy na myślenie o głupstwach. Jak masz na imię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Jasiński Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Miłego wieczoru Łukasz Jasiński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tectosmith Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś pewnie powiem :-) Na razie znikam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński Chyba nie może być inaczej... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Nie myśl o Sowie... Czy coś się wydarzyło na forum o czym nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone 11 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Somalija Prawda, że chodzi o coś innego niż moje pozwalanie? @Tectosmith Forum literackie ze swej natury jest po to, aby publikować to, co się napisało. Poezję i prozę tworzymy według pewnych zasad - zatem dobrze jest je znać. Albo mamy odwagę ustanawiać własne reguły i przecierać nowe scieżki. Zgadza się? Ponadto na samej górze "Wierszy gotowych" i na samej górze "Prozy" umieszczono wzmianki o konstruktywnej i pozytywnej krytyce. Tak? Praktyka i doświadczenie w danej dziedzinie czynią nas w niej mistrzami, prawda? Zgodnie z łacińską sentencją i angielskim powiedzeniem. Oczywiście, tak zwane wyczucie też jest ważne. Ponieważ Twoją wypowiedź odebrałem po części osobiście, zapytam Cię, kiedy napisałem coś personalnie przeciw Tobie w zbliżenie (=podobnie) negatywnym tonie? Serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 @Tectosmith Też mam mnóstwo problemów... Że niby ja nie zaaprobowałam wypowiedzi.... wzięłam pod uwagę, myślę o tym... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi