globus Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) Witajcie, z góry chciałbym zaznaczyć że to mój pierwszy wiersz? Chyba? Nie mam pojęcia. Tyle razy mówili Że będą na zawsze Aż przywykłem Do samotności Tyle razy słyszałem Że nie odejdą Aż przywykłem Do oddalających się kroków Widoki minionych twarzy Towarzyszą lepiej Niż cień Są ze mną Nawet po zmroku I idąc sam nie pamiętam Już nic nie chce poczuć Nie pamiętam już blasku Moich i Twoich oczu Edytowane 8 Listopada 2023 przez globus (wyświetl historię edycji) 7
Tectosmith Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @globus Jak dla mnie w porządku. Pozdrawiam serdecznie. 1
globus Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Tectosmith Dziękuję, pozdrawiam również.
error_erros Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @globus Gdyby nie informacja o tym, że to Twój pierwszy wiersz, nie domyśliłbym się tego. A często po wierszu widać, że jest pierwszy... :P Twój natomiast - jako pierwszy - wyróżnia się tym, że sprawia wrażenie przemyślanego. A to rzadkość u debiutantów. Jeśli interesują Cię porady: "Są ze mną też po zmroku" - moim zdaniem znacznie lepiej brzmiałoby: nawet po zmroku. I w sumie na tym bym poprzestał, jeśli chodzi o treść wiersza. Do tego momentu stworzy spójną całość i ten moment jest dobrą puentą. Ostatnia strofa nieco odstaje, sprawia wrażenie doklejonej na siłę. Nie poprzestawaj na tym jednym wierszu, pisz dalej. Są tereny do zdobycia, ale start masz przyzwoity ;>
globus Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @error_erros Dziękuję! Już zastosowałem się do Twojej celnej uwagi, tekst poprawiony. Nie spodziewałem się nawet jednej pochwały szczerze mówiąc. Z pewnością coś będę jeszcze pisał w takim razie. Pozdrawiam serdecznie. 1
Monia Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @globus Również jestem zaskoczona,że to twój pierwszy wiersz naprawdę przyzwoity,gdy sięgam pamięcią do swoich pierwszych utworów to nie wyglądały one zbyt dobrze nawet powiedziałabym z perspektywy czasu wręcz tragicznie.Wiem po sobie,że zawsze można pisać lepiej,a przede wszystkim trzeba czytać innych poetów.Pozdrawiam ;)
Rafael Marius Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @globus Jak najbardziej w porządeczku. Całkiem dobrze Ci się udało. A samotność sprzyja pisaniu wierszy...
globus Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 @Rafael Marius Dziękuję! 1
Rekomendowane odpowiedzi