lirycznytraktorzysta Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 elektrycznością odgrodzony wstępuje na lód a koń w wodę owieczkliwość poślizgnięta trzeszczy i łamie współpęknięte ale przezimne spęcinnienia koń zanurza się głębiej spogląda w górę gdzie bąbelki tafla sama zamyka nad nim lustro wielkiego wozu w którym dziecinnieje obrazek: pasterz się zmienia w stado wilków 4
Monia Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 @lirycznytraktorzysta Wybawienie,które okazuje być jednym wielkim złudzeniem takie mi się skojarzenie nasunęło pozdrowienia;) 1
lirycznytraktorzysta Opublikowano 26 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2023 @Monia Fajnie, że interpretujesz głęboko - pozdrawiam. 1
Andrzej P. Zajączkowski Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2023 ...Owieczkliwość poślizgnięta... Cudowne. Wieczór stał się lepszy. To piękny wiersz- tylko trochę szkoda mi konia. Mam nadzieję, że będzie jak ci Szwedzi u Zagłoby: - rzucisz szelmę w jednę przerębel, to on ci drugą wypłynie i jeszcze śledzia żywego w pysku trzyma…
Rekomendowane odpowiedzi